Passa al contingut principal

LA BIBLIOTECA

La sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey

Mary Ann Shaffer, Annie Barrows
Editorial RBA


Avui en comptes d'alimentar els estomacs alimentarem la psique; una altre de les aficions que tinc a part de la cuina i alguna més, és llegir, m'agrada molt llegir sobretot literatura i es per això que sense voler avui inauguraré una nova secció de llibres que he llegit i m'agradaria compartir amb vosaltres, "La Biblioteca ".

El primer nominat a llibre del mes és La Sociedad literaria y el pastel de piel de patata de Guernsey ... jo l'he trobat simplement deliciós, m'ha agradat moltíssim.

La trama transcorre entre Londres i una minúscula illa anomenada Guernsey; durant l'ocupació nazi de la II Guerra Mundial, els habitants de la petita illa britànica de Guernsey busquen la forma més "agradable" de sobreviure a la tristor i a les penúries que la l'ocupació els hi està infligint, mitjançant la organització d'una curiosa societat literària.

Tot comença quan un cop acabada la ocupació nazi a finals de la Guerra, una escriptora de Londres, Juliet Ashton, rep una carta d'un curiós habitant de l'illa on li comenta que té un llibre que havia estat propietat de l'escriptora temps fa.
Arrel d'aquesta primera carta, neix una peculiar i encantadora relació entre el natiu de l'illa i l'escriptora, fins que arribat un punt Juliet decideix viatjar a Guernsey i s'endinsa en una comunitat molt divertida e ingeniosa que li expliquen com a través de la societat literària van anar passant la guerra, cada reunió estava presidida per un pastís de pell de patata, que també té la seva história i simbolisme dins la narració.

El llibre, si bé te un rerefons trist com pot ser una guerra, no és gens depriment, ans el contrari, té forces situacions còmiques, la descripció dels personatges és encantadora, la relació que s'estableix entre ells és molt profunda,molt dolça, molt humana; us recomano que aprofiteu ara que arriba Setmana Santa, i entre plats i olles, us el llegiu us quedarà un gust de boca excel.lent, és d'aquells llibres que quan el tanques et fa pena que s'hagin acabat les bones estones de lectura que t'ha fet passar.

Comentaris

La cuina vermella ha dit…
Recomanació apuntada, el farem nostre per Sant Jordi!
ANNAFS ha dit…
A mi també m' encanta llegir. Molts ànims en aquesta secció de "la biblioteca".
Tindré en compte aquest llibre. Tal com expliques la trama, crec que m' agradarà.
ptns.
Gemma ha dit…
Jo també m'apunto la recomanació, ara que s'acosta Sant Jordi cal anar fent llista... ;)
MAR ha dit…
Ja veig que per Sant Jordi tindrà éxit aquest llibre.
A veure si de quan en quan abans de St Jordi en poso algún més i us donc un cop de ma ...

PEtonets i gracies
Margarida ha dit…
Apuntat al bloc de notes!
Ens has fet un resum tan bo que ja tinc ganes de llegir-me'l! No n'havia sentit a parlar, deu ser bastant nou. Miraré a veure si hi ha versió en català.
Gràcies per la recomanació. Petonets.
MAR ha dit…
Hola Margarida
Jo quan me'l vaig comprar farà cosa d'un parell de mesos no hi era en català, que extrany eh ... suposo que ara ja deu haver sortit..

Petonets
mar

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu