CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

MAGDALENES

Avui us proposo una llaminadura de les de tota la vida, no té cap secret però la oloreta que desprèn la masa a mida que va pujant dins el forn i l'esponjor que desprès s'aprecia quan les menjem, bé es valen un apartat en aquest blog; a mi el que més m'agrada és la quantitat de possibilitats que ofereixen, aqui us presento la recepta base i a partir d'aquí tantes variacions com la vostre imaginació (o rebost/nevera) sigui capaç: de xocolata (amb cacao en pols), de taronja amarga, de nous, de poma, amb confitures diverses, inclús si rebaixeu la quantitat de sucre i afegim un punt de sal les podeu fer en versió salada, amb trossets de bacon, amb formatge, pernil dolç, tomaquets secs, alfàbrega i parmesano etc.

Jo aquest cop en vaig fer de dos tipus: clàssic sense res més que la recepta mare i amb xocolata, que simplement és la recepta mare i tirem per sobre boletes de xocolata negre del Sampaka (són les que vénen a priori per fer fondue de xocolata ... tambè es mereix un apartat a part).



Ingredients:
4 ous
300 gr de farina
ralladura de llimona (sobretot no tocar la part blanca,amarga massa)
1/4 litre de llet sencera
un polsim de canyella
1/4 litre oli d'oliva
2 cullaradetes de llevat
200 gr de sucre
Sucre glaç (sucre normal passat pel túrmix)


Batem els ous i la llimona rallada, afegim la llet. Quan tinguem una massa liquida ben homogènia tirem la canyella, la farina, el sucre, l'oli d'oliva i el llevat, ho remenem tot bé i omplim els motlles que tinguem per fer les magdalenes, no ompliu més de la meitat del motlle, jo vaig utilitzar uns de silicona pels grans i uns de paper petits per fer-ne de mida mini.

En aquest punt es quan vaig tirar les llàgrimes de xocolata per sobre i en totes els hi vaig posar sucre glaç.

Les col.loquem dins el forn: la temperatura no ha de ser massa alta sinó es cremaran i no hauran tingut temps de pujar, amb el que quedaran pilotes de golf que no hi haurà qui se les mengi (ni els més llaminers de casa... ho dic per experiència).


Poseu el forn a uns 175º entre 10/15 minuts. si teniu la opció de turbo o aire al forn és la que jo utilitzo i va molt bé. De totes formes, com en totes les receptes aneu mirant com es van fent i hi ha un punt que es trenca la massa de la superfície i van quedant ben doradetes, és aleshores quan ja estan fetes, jo també faig servir sempre un escuradents i les punxo si surt net ja està, sinó vol dir que la massa encara està crua.

Si es començen a cremar per la superfície tapeu-les amb un paper de plata.


Bé espero que us hagi agradat i que proveu la llaminadura !!!!!










8 comentaris:

MAR ha dit...

Ideals per sucar a la llet amb Cola Cao del cap de setmana !!!!

Quel ha dit...

Ep que el que he dit lo de la llet i Cola Cao he estat jo !!!

De veritat, qeuden molt bonessss

Silvia ha dit...

Gracias por tu comentario Mar, voy a darme un paseito por tu casa.

Besos.

Anònim ha dit...

Al G4 "cuinetes" de Girona, ens va perfecte aquest blog. A partir d'ara ja sabem d'on treure les receptes pels nostres divendres de cuina.

Et convidem a que vinguis a comprovar com ho fem i a afegir-te al sopar posterior per fer el tast ens ho passarem d'allò més bé amb una crítica de cuina com tú.


Un petonarro

María José ha dit...

Donde hay magdalenas ...ahí estoy yo.
Gracias por tu visita.
Un saludo,
maría José.

reina polar ha dit...

Val, he de dir que m'ha atret molt més el tema risotto...però m'espanta començar amb algo tan potent! Així que aviam si m'animo a fer les madalenes aqeust finde. Prometo comentaris valoratius!
petó i enhorabona pel blog.
(Firmat: Aigor)

Anònim ha dit...

He provat de fer-les i han quedat boníssimes!!! A més, les he posat dins d'un pot de vidre i es conserven molt bé...les poques que queden....
Anna

Anònim ha dit...

EII QUE BONES HA FET LA MEVA CUNYADA LES MAGDALENESSSSS DE LA MAR..

PER CERT CUNYADAAA HAS VIST EL RISOTOO????? I EL HUMUSSSS... ESPERO QUE PRACTIQUIS, JA QUE TINC GANES DEL BON MENJARRRRRRRRR QUE ENS OBSEQUIA AQUEST MARAVELOSSS BLOG...

FELICITATS FAM EST-MED
AVC