Passa al contingut principal

MAGDALENES

Avui us proposo una llaminadura de les de tota la vida, no té cap secret però la oloreta que desprèn la masa a mida que va pujant dins el forn i l'esponjor que desprès s'aprecia quan les menjem, bé es valen un apartat en aquest blog; a mi el que més m'agrada és la quantitat de possibilitats que ofereixen, aqui us presento la recepta base i a partir d'aquí tantes variacions com la vostre imaginació (o rebost/nevera) sigui capaç: de xocolata (amb cacao en pols), de taronja amarga, de nous, de poma, amb confitures diverses, inclús si rebaixeu la quantitat de sucre i afegim un punt de sal les podeu fer en versió salada, amb trossets de bacon, amb formatge, pernil dolç, tomaquets secs, alfàbrega i parmesano etc.

Jo aquest cop en vaig fer de dos tipus: clàssic sense res més que la recepta mare i amb xocolata, que simplement és la recepta mare i tirem per sobre boletes de xocolata negre del Sampaka (són les que vénen a priori per fer fondue de xocolata ... tambè es mereix un apartat a part).



Ingredients:
4 ous
300 gr de farina
ralladura de llimona (sobretot no tocar la part blanca,amarga massa)
1/4 litre de llet sencera
un polsim de canyella
1/4 litre oli d'oliva
2 cullaradetes de llevat
200 gr de sucre
Sucre glaç (sucre normal passat pel túrmix)


Batem els ous i la llimona rallada, afegim la llet. Quan tinguem una massa liquida ben homogènia tirem la canyella, la farina, el sucre, l'oli d'oliva i el llevat, ho remenem tot bé i omplim els motlles que tinguem per fer les magdalenes, no ompliu més de la meitat del motlle, jo vaig utilitzar uns de silicona pels grans i uns de paper petits per fer-ne de mida mini.

En aquest punt es quan vaig tirar les llàgrimes de xocolata per sobre i en totes els hi vaig posar sucre glaç.

Les col.loquem dins el forn: la temperatura no ha de ser massa alta sinó es cremaran i no hauran tingut temps de pujar, amb el que quedaran pilotes de golf que no hi haurà qui se les mengi (ni els més llaminers de casa... ho dic per experiència).


Poseu el forn a uns 175º entre 10/15 minuts. si teniu la opció de turbo o aire al forn és la que jo utilitzo i va molt bé. De totes formes, com en totes les receptes aneu mirant com es van fent i hi ha un punt que es trenca la massa de la superfície i van quedant ben doradetes, és aleshores quan ja estan fetes, jo també faig servir sempre un escuradents i les punxo si surt net ja està, sinó vol dir que la massa encara està crua.

Si es començen a cremar per la superfície tapeu-les amb un paper de plata.


Bé espero que us hagi agradat i que proveu la llaminadura !!!!!










Comentaris

MAR ha dit…
Ideals per sucar a la llet amb Cola Cao del cap de setmana !!!!
Quel ha dit…
Ep que el que he dit lo de la llet i Cola Cao he estat jo !!!

De veritat, qeuden molt bonessss
Silvia ha dit…
Gracias por tu comentario Mar, voy a darme un paseito por tu casa.

Besos.
Anònim ha dit…
Al G4 "cuinetes" de Girona, ens va perfecte aquest blog. A partir d'ara ja sabem d'on treure les receptes pels nostres divendres de cuina.

Et convidem a que vinguis a comprovar com ho fem i a afegir-te al sopar posterior per fer el tast ens ho passarem d'allò més bé amb una crítica de cuina com tú.


Un petonarro
María José ha dit…
Donde hay magdalenas ...ahí estoy yo.
Gracias por tu visita.
Un saludo,
maría José.
reina polar ha dit…
Val, he de dir que m'ha atret molt més el tema risotto...però m'espanta començar amb algo tan potent! Així que aviam si m'animo a fer les madalenes aqeust finde. Prometo comentaris valoratius!
petó i enhorabona pel blog.
(Firmat: Aigor)
Anònim ha dit…
He provat de fer-les i han quedat boníssimes!!! A més, les he posat dins d'un pot de vidre i es conserven molt bé...les poques que queden....
Anna
Anònim ha dit…
EII QUE BONES HA FET LA MEVA CUNYADA LES MAGDALENESSSSS DE LA MAR..

PER CERT CUNYADAAA HAS VIST EL RISOTOO????? I EL HUMUSSSS... ESPERO QUE PRACTIQUIS, JA QUE TINC GANES DEL BON MENJARRRRRRRRR QUE ENS OBSEQUIA AQUEST MARAVELOSSS BLOG...

FELICITATS FAM EST-MED
AVC

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu