Passa al contingut principal

LA SÍPIA AMB PÈSOLS DE LA MEVA SOGRE LOLA !!!


Ja us he comentat algun cop quan de bona cuinera és la meva sogre gironina Lola; de fet tenen un grup el G4, la meva sogre i tres amigues més es reuneixen, sempre que poden, cada divendres per fer excel.lents plats per les seves respectives famílies i de pas, en sopen aquell divendres mateix; ja vam avisar als gironins el dia que vam comentar aquestes reunions "clandestines culinàries" ... Si les olles, paelles. morter i estris diversos de la cuina de la meva sogre Lola parlessin ..... Girona tremola !!!!!!!!!!!!!! és broma s'ho pasen d'alló més bé fent cassolades i cassolades i posant a prova el seu enginy de cuineres ...
Aprofito aquesta entrada per dedicar-la a la Lola, una gran sogre que sempre està aprop teu quan la necessites per donar un cop de mà i sobretot de cor i una gran àvia que adora els seus nets !!!!!!!!!!!!!!

Un dels plats que fan festa major és aquesta sípia amb pèsols que us poso la recepta tal qual me l'ha passat la meva sogre.





Ingredients

1 Sípia de 2Kg aprox
2kg de pèsols
ceba
alls
una cullerada de farina o de maizena
La salsa de la sípia

Picada

pa fregit
ametlles
alls

Fregeixo el pa i els alls (que a penes agafin color), retiro. Poso la sípia, a la mateixa cassola, al foc tallada a trossos amb una mica d'oli i la faig coure una bona estona, perquè és sípia gran i li costa una mica. Retiro i faig un sofregit de ceba fins que queda del color de la pela de l'avellana. Hi afegeixo una cullerada de farina i l'enrosseixo. Tot seguit li poso la sípia , els pèsols i la salsa de la sípia (hi ha qui l'anomena canyella) i a coure. cinc minuts abans d'apagar el foc poso la picada

A vegades si m'interessa allargar-ho hi poso taquets de patata, altres mandonguilles i en època de carxofes, també se n'hi poden afegir.

Per a qualsevol consulta o aclariment aquí tens una quarta part del G4 a la teva disposició



La Lola amb la seva neta Carla ... com veieu al costat una mona super bona que va fer ella ... una per cada net ....

Comentaris

Quel ha dit…
Ai Senyor...Senyor....
Amb aquesta jove i sogre tant ben avingudes el pobre marit/fill ja ha begut oli !!!!
Gemma ha dit…
La teva sogra deu estar encantada amb la bona propaganda que li fas, je je je...
Quina sort tenir una sogra que cuina tan bé i ajuda tant :)
Aquesta sípia amb pèsols té una pinta deliciosa.
Anònim ha dit…
ei preciosa magrada molt tot aixo.tesperem el dia ke vulguis a cuinar amb el G4 fins aviat una abracada
ANNAFS ha dit…
Felicita a la teva sogra, la Lola, per aquesta recepta tan bona.
Qué maca que està la Carla! Ben contenta al costat de la seva mona, i amb una àvia tan jove...
ptns.
Margarida ha dit…
Mmmmm, la sípia amb pèsols és un plat deliciós. A casa agrada moltíssim. Tinc una filla que fins i tot quan en sobra, se la menja freda de la nevera! Jo acostumo a posar patates perquè així es converteix en plat únic.
Felicita la sogra (per jove, per guapa, per bona àvia, i per excel·lent cuinera)
Una abraçada
Marta ha dit…
Quina sort de sogra Mar, la recepta deliciosa!
Petons
vacapaca ha dit…
Mi madre también nos hacía este plato tan rico!! Que recuerdos!!! Un beso,
Montse
Mercè ha dit…
Mar, felicita a la teva sogra perquè aquesta sípia té una pinta boníiissima!! Que bé tenir una sogra així! :)
Petons!
MAR ha dit…
Hola blogueres en general us dic a totes que sí que tinc molt bona sort amb la meva sogre, ens portem d'alló més bé i és una delicia de persona amb tothom .. i a sobre és bona cuinera què més pots demanar? per si de cas res més no ho espatllessim ...

Si aquest plat és d'aquells de tota la vida que o una avia, tieta, mare ... ha posat algún dia de colla a la taula per dinar .. a mi m'encanta ...

apali gracies pels vostres comentaris i molt bon cap de setmana lllaaaaaaaaaaaaaaaaaarg

petonets
Anònim ha dit…
Hola a totes, sóc la sogra! Moltes gràcies pels comentaris tant amables i immerescuts. La veritat és que la sort la tinc jo de tenir la jove més carinyosa, trempada i bona cuinera.[ Això ja no cal que us ho digui, els qui seguiu aquest blog ja ho heu pogut comprovar].
A més m'ha donat una neta preciosa que em porta boja i fa feliç al meu fill, es pot demanar quelcom més? Bé essent agosarada només puc demanar que em duri tota la vida.
MAR ha dit…
Bè desprès de la intervenció de la meva sogre Lola ... ja no puc dir res més .. veieu el que us deia que és genial !!!!

petonets
Mercè ha dit…
Mar, quan puguis passa't pel meu blog que hi tens una sorpreseta! ;)
Carmen Rico Cots ha dit…
Mar este es uno de los platos de quitarse el sombrero!!! Bravo por tu suegra.
Un beso

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu