Passa al contingut principal

MANDONGUILLES AMB VERDURES


Ja portem uns dies de primavera i encara em ve de gust menjar plats d'hivern, i no tan sols menjar, sinó portar roba d'hivern ... quin desastre, jo que estic tota la tardor i hivern esperant que arribi la primavera i el bon temps i un cop la tenim aquí decideix no manifestar-se .... bé com cada any, un dia d'aquest ens llevarem i hi haurà 30º .. i un any més haurem passat de l'hivern a l'estiu sense transitar per la deliciosa primavera ... però bé sempre ens quedarà un plat de mandonguilles ...

Per fer les mandonguilles necessitarem:

- 600 gr de carn de vedella picada
- 3 ous
- pa rallat
- all i julivert
- sal + pebre
- farina

Per la resta del plat:

- 2 tomàquets vermells
- 1 ceba grossa
- caldo
- 250 gr pèsols
- 1/2 carbassa
- 1 carbassó
- 2/3 patates mitjanes

Comencem fent les mandonguilles, sal pebrem la carn picada de vedella i la posem en un bol, afegim els ous, una mica de pa rallat i l'all i julivert, jo d'all i julivert en poso molt poc; amb les mans ben netes ho anem treballant fins que veiem que ens queden tots els ingredients ben barrejats, si us queda massa liquida i no es lliga, afegiu un mica més de pa rallat, si us queda que massa suelta, poseu-hi un ou més.

Un cop tenim la massa feta, anem fent les mandonguilles de la mida que vulguem, i les passem per farina i les reservem.

En una cassola amb oli fregim les mandonguilles, no massa, no cal que quedin totalment cuites.

Les traiem de la cassola i en el mateix oli sofregim la ceba i el tomàquet rallat amb una fulla de llorer, ho salpebrem i deixem uns 10 minuts que es vagi fent a foc mig el sofregit.
Ara és el moment de tirar les verdures que hem escollit per acompanyar les mandonguilles: carbassa, carbassó i les patates tallades a cubs, afegim també es pèsols i ho deixem que cogui uns 8 minuts, passat aquest temps afegim caldo, podem afegir tranquil.lament aigua mineral si volem, que cobreixi les verdures.

Deixem que les verdures es vagin estovant, passats uns 15 minuts afegim les mandonguilles ho rectifiquem de sal i pebre i les deixem fent xup xup uns 5 minuts més, i ja està el plat està acabat



Comentaris

Merchi ha dit…
Me encantan las albóngidas y si como acompañamiento me las sirves con verdutias, mejor que mejor.
Un plato rico de verdad, muy muy bueno.

un besito guapa :)
ANNAFS ha dit…
Ostres sí després d' uns dies que semblava que volia arribar la primavera... torna a fer fred. A mi la primavera m' encanta i aquestes mandonguilles també. Jo les faig igual que tu, només que hi poso la meitat de carn de porc i la meitat de vedella.
Bon cap de setmana i ptns.
MAR ha dit…
hola blogueres gastronómiques, si Merchi las albóndigas es de esos platos de toda la vida que gustan a mayores y pequeños.
Anna igual que tú m'encanta la Primavera i suposo que cap a Berga encara s'ha manifestat menys no? tot i que quan ho fa és una maravella la muntanya vestida de verd i colors nous. Si jo sempre les faig de vedella però reconec que la resta del món les fa meitat i meitat ....

Besos para todas y buen fin de semana
Mercè ha dit…
Mar, doncs aquí tenim solet, les plantes comencen a florir... i que bonica la primavera! ;)
Aquestes mandonguilles són boníssimes, jo també les faig només de vedella, per mi són molt millors! ;)
Petons!
Margarida ha dit…
Jo no puc amb la carn picada. Bé, la dels canalons, sí, però hamburgueses, mandonguilles... no puc. I per això no faig mai mandonguilles. Però vist aquest plat tan bo... em fa pena l'Oriol. A ell la pilota del caldo li encanta. I mira, potser m'has fet pensar una mica i he descobert que sóc una egoista, privant al meu fill del plaer d'aquest plat.Així que ...és possible que un dia d'aquests et copiï la recepta.
Petons
MAR ha dit…
hola mercè doncs avui dissabte 4 abril sembla que la primavera treu el nas .. ja era hora portem dies i dies de pluja,vent i fred .. a veure si realment em fet el tomb ja. Quina gràcia jo tothom que conec les fa meitat i meitat de vedella i porc,,, bé benvinguda al club de les de la vedella 100%.
Margarida li hauries de fer a l'Oriol, la Carla mira que és petita se les menja com si res, queden molt suaus i molt tendres i és un bon plat únic tot plegat allà mateix, fes-les i prova-les que mai és tard per descobrir un nou plat, potser t'agraden i de pas el teu fill en gaudirà,
vacapaca ha dit…
Sólo puedo decir ... PAN, más PAN ... no se puede dejar de comer pan con las Mandonguilles!!! Que ricas!!
Margarida ha dit…
No pateixis, que ja les faré. En tinc prou amb la teva recomanació!
Per cert, si et passes pel meu bloc, podràs recollir una cosa que tinc per a tu.
Un petó.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz