Passa al contingut principal

REMENAT DE SUBSISTÈNCIA I L'ODISSEA DE L'OBRIDOR DE LLAUNES


Sabeu d'aquells dies que arriba l'hora de sopar i s'ajunta: mandra, cansament, poques ganes de fer sopar, nevera de dilluns, és a dir, semi buida perquè no hi ha mercat fins dimarts ... en definitiva totes les gracies ... començo a remenar calaixos de nevera, congelador i rebost i al final .. eureka !!!!!!!!!! Farem un remenat
Avui que us fareu un tip de passejar entre llibres i roses i arribareu a casa ben baldats també és un bon recurs per recuperar forçes ..... FELIÇ SANT JORDI A TOTHOM !!!!

Hauriem de tenir alguna cosa que s'assemblés a:
  • 1 bossa d'espàrrecs verds congelats de La Sirena
  • 1 llauna de puntes d'espàrrecs blancs de Tolosa
  • 1 llauna de xampinyons sencers
  • 18 gambes pelades congelades de La Sirena
  • 3 ó 4 ous
  • Sal, pebre i nou moscada
  • Crema de llet
L'ingredient bàsic d'aquesta recepta, sense el qual no podem fer res és un bon obridor de llaunes, si, no és broma no sé a casa vostre però a casa en tenim de tots els tipus, mides, colors, procedències i no n'hi ha ni un que quan el necessites funcioni bé, un obre més o menys bé però et deixes els dits, l'altre no et deixes els dits però no obre ni bé ni malament, d'altres a mida que van tallant la llauna la van deformant així que desprès l'has d'obrir amb un ganivet fent una manualitat de nivell de l'escola Massana, d'altres tallen la llauna però no del tot. nomès la marquen o rallen amb el que la llauna segueix tancada ... en definitiva companys compreu-vos un bon obridor de llaunes, per que no ens enganyem els "Abre Fácil" no existeixen jo quan ho veig escrit en una llauna ja crido al meu marit que vingui amb les tenalles i els guants de podar ..... en fin .


Els espàrrecs verds els hi donem un toc de microones o bé una escaldada amb aigua i sal.

Passem per una paella amb un xic d'oli els xampinyons, les gambes talladetes i els espàrrecs.

Retirem l'excés d'oli i tirem semi batuts els ous, ho salpebrem i hi rallem la nou moscada.

Quan veiem que l'ou ja qualla, es tracta de segons com aquell qui diu, de seguida tirem una mica de crema de llet i apaguem per que quedi l'ou cremós i no massa fet.

Ho emplatem acompanyat d'una llesca de pa torrat tallada a rectangles estrets i les puntes d'espàrrecs blancs ..... i apa ja tenim un sopar: sa, bo, ràpid i econòmic .. que més voleu ...... jo ...... un bon obridor de llaunes. !!!!!!!

Comentaris

vacapaca ha dit…
Quin remenat tant bo!!! Si que es veritat que avui no es día de cuinà ... es més de mirar llibres, molt bona ideia la teva! Feliç dia de Sant Jordi!!
Marta ha dit…
Feliç Sant Jordi Mar! el remenat mol bé per un dia com avui, que s'ha de disfrutar!
Petons
Gemma ha dit…
Je je je... allà on hi hagi un bon obridor, que es deixin d'històries :)
Bon Sant Jordi a vosaltres també, no em faria res tenir aquest remenat a punt per quan torni de voltar... ;)
ANNAFS ha dit…
Donçs jo m' apunto a casa teva a que em facis un remenat de subsistència... Ara mateix me'l menjaria i mira que avui ja he sopat...
ptns.
Mercè ha dit…
Mar, espero que hàgiu passat un bon Sant Jordi!!
Aquesta recepta m'agradaria tenir-la feta i esperant-me a la nevera... últimament arribo bastant tard a casa i ben baldada!! Així que aquest remenat, entraria d'allò més bé! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Vacapaca: si si ahir sant Jordi no tocava fer cuinetes sinó voltar entre llibres, roses i dracs.

Marta: per mi St Jordi sempre ha estat un dia especial ... hauria de ser festa nacional ... de Catalunya ...

Gemma: el tema obridor de llauna és una assignatura pendent que tinc .... a veure si m'en surto algún dia ji ji ji

Anna: doncs quan vulguis a casa sempre tindràs un remenat de subsistència .. tot i que si truques abans serà a conciència.

Mercè: si que vem pasar molt bon St Jordi, doncs el remenat si et deixes tot el farcit diguem fet quan arribes a casa nomès has de tirar l'ou i el xorrito de crema de llet trigues 1 minut !!!

Petonets a totes i bon cap de setmana
Margarida ha dit…
Ara mateix em menjaria aquest remenat per sopar, que ja tinc gana!
I amb uns ingredients tan saludables... mmmm.
Jo només tinc un obridor i no m'ha fallat mai, però com no l'utilitzo gaire, sempre queda amagat al fons del calaix. I quan el necessito, em costa trobar-lo. Però sempre acaba apareixent! I fa vint anys que el tinc, poca broma!
MAR ha dit…
Hola Margarida ... 20 anys !!!!!! doncs si encara el tens per poc que el facis servir és que funciona .....

petonets
mar

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz