Passa al contingut principal

TRUITA DE POMA CEBA I PERNIL IBÉRIC





Vaig llegir fa uns dies al blog de DIT I FET que s'organitzava un concurs de truites al blog de Spanish Recipes, així que em va fer gràcia i presentaré la següent truita ... a veure si us animeu i tambè envieu les vostres creacions aixi podrem fer un monogràfic dedicat a la mare de tots els ous.

Per fer la truita necessitem:
  • 3 ous
  • 1 poma golden
  • 1 ceba grossa
  • 50 gr de pernil ibéric
  • sal
  • polsim molt polsim de canyella

Bè ... no té cap secret .... començem per pelar la ceba i tallar-la a plomes i la posem a poxar amb oli en una paella, amb el foc baixet i que vagi fent, salem una mica.
De mentres pelem la poma i la tallem a cubs de més o menys mig centimetre quadrat i l'afegim a la mateixa paella on s'està fent poc a poc la ceba.

Tallem el pernil ben petitó i l'afegim amb la ceba i la poma i ho deixem tot a foc ben baix que vagi fent, amb cura de no cremar-se, si veiem que se'ns enganxa hi afegim més oli.

Quan veiem que està tot cuit tirem el polsim de canyella.

Batem els tres ous i afegim el farcit de la truita ben escorregut d'oli, ho remenem bé i ho tirem en una paella amb una punta d'oli i fem la truita propiament.

Queda molt suau al paladar i molt bona, si trobeu que la truita de patates clàssica és massa feixuga per una nit per exemple proveu aquesta que no us decepcionarà, a la Carla també li agrada o sigui que per petits també va molt bé.



Vinga blogaires anemeu-vos a participar al concurs que quan més siguem més riurem.

















Comentaris

Mercè ha dit…
Mar, molt original la truita amb la poma!! I ben bona ha de ser! I els petits no enganyen! ;)
Jo ho tinc anotat per fer-ne una una estona...
Petons!
Gemma ha dit…
Trobo genial posar poma a la truita... m'ho apunto! Així, encara deu quedar més dolceta, entre la ceba i la poma deu ser una mel...
Quel ha dit…
Està molt, molt bona. La sensació (que no el gust)en mengar-la és similar a la de la truita de patata i ceba de tota la vida, però per molta que en mengis t'aqixeques de la taula molt més lleuger.
MAR ha dit…
Hola Mercè si que és original i anota-la bé que és molt bona i super fàcil de fer.

Si que queda dolçeta Gemma i encara més amb el polsim de canyella que hi poso, però sobretot queda molt melossa.

I al meu fan número ú que li puc dir ..´pobret és el meu banc de proves o conillet d'indies ... gràcies a ell sempre acabo bé els plats pq li posa aquella critica si cal que és necessaria per que quedi un plat rodó ....

Petonets a tots i a fer forat per la Mona !!!!!!!
Núria ha dit…
Mmmmm quina truita més bona!!! La combinació d'ingredients és certament original :D.

Marta, moltes gràcies per apuntar-te i de passada fer una mica de "publi" del concurs! T'ho agraeixo ;D. Moltíssima sort i felicitats per la truita.
Marta ha dit…
Molt original, aixó de la poma em sembla fantastic.
Jo vull apuntarme al event de la truita. M´ho miro ara mateix!
Petons maca!
ANNAFS ha dit…
A mi les truites m' agraden de tot. I aquesta que has fet tu, és super original i a més té una pinta...Ara mateix me'n mejaria un trosset. L' altra dia en vaig fer una de bacallà, potser m'animo i la presento al blog aquest.
ptns.
Carmen Rico Cots ha dit…
Mar, que tortilla!! se sale de la pantalla, no se me habría ocurrido nunca esa mezcla... Te felicito.
Un beso
Merchi ha dit…
Me gusta Mar, y que jugosita se ve. Desde luego la combinación de sabores tiene que ponerle un gustazo a esta tortilla que debe de ser mucho, niña.
Super original no cabe duda, y aún encima facilita de hacer.
De diez reina, de diezzzzzzzz :)
vacapaca ha dit…
Truita amb poma ?? Quina idea tan bona!! la faré!! Es molt original!!
MAR ha dit…
Núria: Doncs no et preocupis que ja vaig fent publi del concurs a més trobo que iniciatives com aquesta van super bé per animar i conèixer més cuineres ...

Marta: va si animat que així veuré quina creació de truita fas que sinó sempre les acabem fent del mateix i mira que es poden fer de mil coses diferents.

Anna: que bona de bacallà va presenta-la al concurs que te la copiaré mai n'he fet de bacallà i ens agrada molt.

Carmen Rico: mira es diferente la combinación hazla y verás que os gusta.

MErchi: grácias !!!!! A ver si te animas super cocinera y presentanos una tortilla tipica de tu zona ... venga que seguro serà de campeonato... tortilla de empanada ... tortilla de percebes ... ves yo ya te doy ideas ... ji ji ji

Vacapaca: Vinga animat a fer-la i ja diràs ...

Petonets senyores i gracies per animar ... !!!!!!!!!
Ostres Mar, una truita de poma. Mai l'havia vista. Ha de tenir un punt... especial. Caldrà provar-la
PTNTS
Dolça
Mar ha dit…
Com ha tingut tant èxit una truita amb poma us proposo que feu una truita de poma dolça, per POSTRES

és original i molt bona !!!!!!

Necessiteu:

● 3 o 4 ous
● 75gr de sucre
● 100gr de farina
● 3 ous
● un got de llet
● un raig d'anís
● llevat
● mantega
● sucre glass

Es pelen les pomes i es tallen en làmines fines. Es posen a macerar amb sucre i anís (un bon raig)
Mentre en un altre recipient es posa el sucre, la farina i el llevat. Després s'afageixen els 3 ous batuts i el gotet de llet.
La pasta ha de quedar una mica clara però no gaire.
S'afageixen les làmines de poma i es barreja tot.

Mentre s'agafa la paella, s'hi posa un tros de mantega suficient per coure la pasta amb les pomes. Al començament es remena una mica.
Es deixa coure a foc lent i amb la paella tapada.
Quan està cuita d'un costat es tomba la truita amb precaució, es torna a posar mantega a la paella i es cou per l'altre costat.
Es serveix amb sucre glass pel damunt.

Bon profit !!!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz