- 3 ous
- 1 poma golden
- 1 ceba grossa
- 50 gr de pernil ibéric
- sal
- polsim molt polsim de canyella
Bè ... no té cap secret .... començem per pelar la ceba i tallar-la a plomes i la posem a poxar amb oli en una paella, amb el foc baixet i que vagi fent, salem una mica.
De mentres pelem la poma i la tallem a cubs de més o menys mig centimetre quadrat i l'afegim a la mateixa paella on s'està fent poc a poc la ceba.
Tallem el pernil ben petitó i l'afegim amb la ceba i la poma i ho deixem tot a foc ben baix que vagi fent, amb cura de no cremar-se, si veiem que se'ns enganxa hi afegim més oli.
Quan veiem que està tot cuit tirem el polsim de canyella.
Batem els tres ous i afegim el farcit de la truita ben escorregut d'oli, ho remenem bé i ho tirem en una paella amb una punta d'oli i fem la truita propiament.
Queda molt suau al paladar i molt bona, si trobeu que la truita de patates clàssica és massa feixuga per una nit per exemple proveu aquesta que no us decepcionarà, a la Carla també li agrada o sigui que per petits també va molt bé.
Vinga blogaires anemeu-vos a participar al concurs que quan més siguem més riurem.
Comentaris
Jo ho tinc anotat per fer-ne una una estona...
Petons!
Si que queda dolçeta Gemma i encara més amb el polsim de canyella que hi poso, però sobretot queda molt melossa.
I al meu fan número ú que li puc dir ..´pobret és el meu banc de proves o conillet d'indies ... gràcies a ell sempre acabo bé els plats pq li posa aquella critica si cal que és necessaria per que quedi un plat rodó ....
Petonets a tots i a fer forat per la Mona !!!!!!!
Marta, moltes gràcies per apuntar-te i de passada fer una mica de "publi" del concurs! T'ho agraeixo ;D. Moltíssima sort i felicitats per la truita.
Jo vull apuntarme al event de la truita. M´ho miro ara mateix!
Petons maca!
ptns.
Un beso
Super original no cabe duda, y aún encima facilita de hacer.
De diez reina, de diezzzzzzzz :)
Marta: va si animat que així veuré quina creació de truita fas que sinó sempre les acabem fent del mateix i mira que es poden fer de mil coses diferents.
Anna: que bona de bacallà va presenta-la al concurs que te la copiaré mai n'he fet de bacallà i ens agrada molt.
Carmen Rico: mira es diferente la combinación hazla y verás que os gusta.
MErchi: grácias !!!!! A ver si te animas super cocinera y presentanos una tortilla tipica de tu zona ... venga que seguro serà de campeonato... tortilla de empanada ... tortilla de percebes ... ves yo ya te doy ideas ... ji ji ji
Vacapaca: Vinga animat a fer-la i ja diràs ...
Petonets senyores i gracies per animar ... !!!!!!!!!
PTNTS
Dolça
és original i molt bona !!!!!!
Necessiteu:
● 3 o 4 ous
● 75gr de sucre
● 100gr de farina
● 3 ous
● un got de llet
● un raig d'anís
● llevat
● mantega
● sucre glass
Es pelen les pomes i es tallen en làmines fines. Es posen a macerar amb sucre i anís (un bon raig)
Mentre en un altre recipient es posa el sucre, la farina i el llevat. Després s'afageixen els 3 ous batuts i el gotet de llet.
La pasta ha de quedar una mica clara però no gaire.
S'afageixen les làmines de poma i es barreja tot.
Mentre s'agafa la paella, s'hi posa un tros de mantega suficient per coure la pasta amb les pomes. Al començament es remena una mica.
Es deixa coure a foc lent i amb la paella tapada.
Quan està cuita d'un costat es tomba la truita amb precaució, es torna a posar mantega a la paella i es cou per l'altre costat.
Es serveix amb sucre glass pel damunt.
Bon profit !!!