Ves al contingut principal

CREMA DE CARBASSA I ARRÓS



Avui us fem una proposta de la Cuineta de la Carla, és un plat que li encanta, una crema on s'hi cou al mateix temps que les verdures, l'arrós, la veritat es que queda molt bó i molt suau.
La mateixa substància que deixa anar l'arrós al coure ens lliga la crema de verdures donant-li consistència.


  • ½ carbassa grossa
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 patates mitjanes
  • 2 carbassons
  • sal i comi
  • 150 gr arrós
  • Caldo vegetal o aigua
Posem amb oli en una cassola la ceba tallada primeta i que es faci durant cinc minuts.
Al mateix temps anem pelant i tallant a quadradets petits la carbassa, els carbassons i les patates.

Afegim les verdures tallades amb la ceba i hi tirem sal, li donem un parell de voltes i aboquem el caldo o l'aigua fins que cobreixi les verdures i deixem que es vagin fent a foc mig durant uns 15 minuts.


Afegim un toc de comí i sal.

Passat aquest temps afegim l'arrós ... ha de quedar una mica caldos, així que si veiem que hi ha poc liquid per que bulli l'arrós n'afegim i deixem que l'arrós es faci uns 20 minuts aproximadament.

I ja està ho rectifiquem de sal i ja podem posar pitets a grans i petits.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Gracias, primero, por el premio!!! Pronto lo pondré en mi blog!! Tu crema me recuerda a los años en que preparaba tan variados pures para mis peques ... que tiempos, pasa volando. Ahora sigo haciendo pero no tan a menudo!!
Marta ha dit…
Mar, a mi la crema de carbassa m'agrada molt peró mai li he posat arrós. Deu estar molt bona també.
La Carla i el seus plats! que maca!
Petons
Gemma ha dit…
Jo tampoc hi poso arròs, però li deu donar un puntet d'espessor fantàstic. Serà qüestió de provar-ho :)
La crema de carbassa és de les meves preferides, calenta a l'hivern o freda a l'estiu sempre em ve de gust!
ANNAFS ha dit…
Jo tampoc li poso arrós ni carbassó. Ho hauré de provar donçs fa una pinta molt bona.
ptns.
MAR ha dit…
Hola senyores

Vacapaca: el premio me hizo mucho ilusión dártelo, gracias a ti por tener un blog tant interesante. Si que pasa volando el tiempo cuando hay pequeños en casa ...

Marta,Gemma i Anna : Doncs proveu de posar-hi l'arrós queda molt bó i a més fas complet el plat .. de fet si poso l'arrós ja no li tiro els dos quesitos de la Vaca que Ríe que li tiro si nomès faig la crema a palo seco ... tan un com l'altre forma queden boníssimes.

Petonets i gràcies pels comentaris

mar
Mercè ha dit…
Mar, imagino que l'arròs la fa més espessa a la crema de carbassa, oi?
Que bona!! :)
Petons!
Maria Jose ha dit…
Si tingués un plat com aquest de la foto estic segura que la meva filla protestaria menys a l´hora de menjar cremes :) la recepta bona bona...mua!!
Margarida ha dit…
El puré de carbassa ens agrada molt i també el faig amb arròs, però a banda, perquè a qui no li agradin les barreges (a mi!), se'l menja sense arròs.
Tinc publicada la recepta, si tens curiositat, la veuràs a la dreta on tinc totes les meves receptes.
M'ha agradat veure que tu tampoc poses formatgets.
Menjant aquestes cremes, la teva filla es farà gran en dos dies!
Una abraçada
MAR ha dit…
Bon dia ..

Mercè: si la fa més espessa hi ha gent que hi posa quesitos per aconseguir la textura desitjada, però l'arrós crec que és més sanete per la meva patufa.

Mari José: Mira pots fer la prova imaginat que ara li agraden a més com que van trobant els trossets d'arrós pel mig no tindrà tanta sensació de crema

Margarida: Ja faré una ullada a la teva recepta ... gràcies.

Gràcies a totes i bon dia
mar

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…