Passa al contingut principal

CREMA DE CARBASSA I ARRÓS



Avui us fem una proposta de la Cuineta de la Carla, és un plat que li encanta, una crema on s'hi cou al mateix temps que les verdures, l'arrós, la veritat es que queda molt bó i molt suau.
La mateixa substància que deixa anar l'arrós al coure ens lliga la crema de verdures donant-li consistència.


  • ½ carbassa grossa
  • 1 ceba de Figueres
  • 2 patates mitjanes
  • 2 carbassons
  • sal i comi
  • 150 gr arrós
  • Caldo vegetal o aigua
Posem amb oli en una cassola la ceba tallada primeta i que es faci durant cinc minuts.
Al mateix temps anem pelant i tallant a quadradets petits la carbassa, els carbassons i les patates.

Afegim les verdures tallades amb la ceba i hi tirem sal, li donem un parell de voltes i aboquem el caldo o l'aigua fins que cobreixi les verdures i deixem que es vagin fent a foc mig durant uns 15 minuts.


Afegim un toc de comí i sal.

Passat aquest temps afegim l'arrós ... ha de quedar una mica caldos, així que si veiem que hi ha poc liquid per que bulli l'arrós n'afegim i deixem que l'arrós es faci uns 20 minuts aproximadament.

I ja està ho rectifiquem de sal i ja podem posar pitets a grans i petits.

Comentaris

vacapaca ha dit…
Gracias, primero, por el premio!!! Pronto lo pondré en mi blog!! Tu crema me recuerda a los años en que preparaba tan variados pures para mis peques ... que tiempos, pasa volando. Ahora sigo haciendo pero no tan a menudo!!
Marta ha dit…
Mar, a mi la crema de carbassa m'agrada molt peró mai li he posat arrós. Deu estar molt bona també.
La Carla i el seus plats! que maca!
Petons
Gemma ha dit…
Jo tampoc hi poso arròs, però li deu donar un puntet d'espessor fantàstic. Serà qüestió de provar-ho :)
La crema de carbassa és de les meves preferides, calenta a l'hivern o freda a l'estiu sempre em ve de gust!
ANNAFS ha dit…
Jo tampoc li poso arrós ni carbassó. Ho hauré de provar donçs fa una pinta molt bona.
ptns.
MAR ha dit…
Hola senyores

Vacapaca: el premio me hizo mucho ilusión dártelo, gracias a ti por tener un blog tant interesante. Si que pasa volando el tiempo cuando hay pequeños en casa ...

Marta,Gemma i Anna : Doncs proveu de posar-hi l'arrós queda molt bó i a més fas complet el plat .. de fet si poso l'arrós ja no li tiro els dos quesitos de la Vaca que Ríe que li tiro si nomès faig la crema a palo seco ... tan un com l'altre forma queden boníssimes.

Petonets i gràcies pels comentaris

mar
Mercè ha dit…
Mar, imagino que l'arròs la fa més espessa a la crema de carbassa, oi?
Que bona!! :)
Petons!
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Si tingués un plat com aquest de la foto estic segura que la meva filla protestaria menys a l´hora de menjar cremes :) la recepta bona bona...mua!!
Margarida ha dit…
El puré de carbassa ens agrada molt i també el faig amb arròs, però a banda, perquè a qui no li agradin les barreges (a mi!), se'l menja sense arròs.
Tinc publicada la recepta, si tens curiositat, la veuràs a la dreta on tinc totes les meves receptes.
M'ha agradat veure que tu tampoc poses formatgets.
Menjant aquestes cremes, la teva filla es farà gran en dos dies!
Una abraçada
MAR ha dit…
Bon dia ..

Mercè: si la fa més espessa hi ha gent que hi posa quesitos per aconseguir la textura desitjada, però l'arrós crec que és més sanete per la meva patufa.

Mari José: Mira pots fer la prova imaginat que ara li agraden a més com que van trobant els trossets d'arrós pel mig no tindrà tanta sensació de crema

Margarida: Ja faré una ullada a la teva recepta ... gràcies.

Gràcies a totes i bon dia
mar

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu