Ves al contingut principal

LECCIONES DE LA BUENA VIDA: AVENTURAS CON CUCHILLO TENEDOR Y SACACORCHOS

Avui us parlaré d'un llibre que m'ha deixat una bona amiga, la Mimé, l'he trobat divertidissim, informatiu, distret i un cop més, com tots els llibres que proposaré a "La biblioteca", un llibre que m'ha fet pena acabar-lo; us explicaré alguna coseta més de l'autor i del llibre en si.

L'autor és Peter Mayle, un publicista anglés que va treballar 15 anys en aquesta indústria fins que va abandonar la professió i Anglaterra per anar a viure a França en concret a la Provença francesa.
Va començar a escriure el 1975 llibres educatius per nens i el 1990 va publicar "Un any a la Provença" que es convertí en un Bestseller internacional que fou el primer de la saga de llibres escrits seguint les seves vivencies gastronómiques i socials a França.
D'aquest llibre se'n va fer la pel.licula Un buen año

En concret el llibre que us proposo "Lecciones de la buena vida: aventuras con cuchillo, tenedor y sacacorchos" Editorial Muchnill en català el trovareu editat amb Edicions 62; Peter Mayle abandona la seva regió adoptiva de la Provença per fer un recorregut per França seguint els plaers gastronòmics que presenta el nostre pais veí, que són molts, es dedica durant un any a recórrer fires i mercats gastronòmics, vinyes i restaurants amb un encant especial, molt especial com per exemple la Fira dels Cargols, en Martigny-les-Bains; visitem Le Club 55 un restaurant a Saint Tropez amb una clientela pasada pel bisturí i molt molt particular; participarà en la recerca del pollastre perfecte a la Fira dels pollastres de Bresse les úniques aus amb etiqueta propia amb Controleé denominación denominació visitarà la Marató de Médoc que transcórre entre vinyes i chateux de Burdeus on els participants han d'anar disfressats i els punts d'avituallament en comptes d'aigua hi ha diversitat de vins de Borgonya.

Tot és real, ha passat, ell hi ha anat i ho ha narrat tot amanit amb la seva passió per la gastronomia i als plaers de la bona vida , la seva capacitat d'observació i anàlisi i dotat d'un suau i deliciós sentit d'humor britànic, fa que el llibre sigui altament recomanable, us farà pasar molt bones estones i a més, fareu cultura.
Peter Mayle consegueix transmetre amb el seu llibre un amor per la bona vida, per les coses que realment val la pena preocupar-se i que són importants per ser feliç.

Ha escrit altres llibres que no penso deixar de llegir com són: Un año en la Provenza, La vida de un perro, Dispuesto a todo, Hotel Pastis, Gustos de rico etc.

Espero que us animeu a fer-li un cop d'ull perque us ho pasareu molt bé.

Comentaris

Marta ha dit…
Gràcies per la recomenació del libre. Es veu molt interesant!
Petons Mar
Gemma ha dit…
M'apunto la recomanació. Ara m'estic acabant l'últim que vaig comprar per Sant Jordi, de manera que em va molt bé ;)
ANNAFS ha dit…
Me l' apunto. Em sembla que m' agradarà.
Ara estic llegint "la plaga" de la Anne Benson; forma part d' una trilogia de 2 més. Però quan acabi.. ja sé quin em llegiré.
MAR ha dit…
molt bon dia, doncs si animeu-vos perquè us farà passar molt bona estona és super distret i et fa riure cosa que en un llibre no és fàcil i amb el temps que corren encara menys ..

petonets
vacapaca ha dit…
M'apunto el llibre ... quina enveja poder viure aixi!!! Disfrutant de la vida i de lo mitjor!!! Soc de la seva opinió, hi han coses que no valem la pena i la vida es massa curta per perdre temps!!! Un post molt xulo!! Felicitats!! Un peto, Montse.
MAR ha dit…
Oi que si Montse hi ha molts cops que ens hauriem d'aturar i mirar ben bé què estem fent amb la nostre vida, jo crec qui més qui menys estem dins un espiral que es va retroalimentant i fem les coses per inèrcia sense questionar-nos si és realment la vida que volem ... pero bueno que hi farem ... però si quin gust més gustós poder portar una vida així i hi ha molts cops que no es tant tenir diners per fer-ho sino valor per fer un canvi radical en la teva vida ... uixxxxxx quan surto de la cuina filosofo massa ... ji ji ji
amb el vostre permís retorno a l'espiral en la que estig immersa.....ji ji

petonets

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…