Passa al contingut principal

LECCIONES DE LA BUENA VIDA: AVENTURAS CON CUCHILLO TENEDOR Y SACACORCHOS

Avui us parlaré d'un llibre que m'ha deixat una bona amiga, la Mimé, l'he trobat divertidissim, informatiu, distret i un cop més, com tots els llibres que proposaré a "La biblioteca", un llibre que m'ha fet pena acabar-lo; us explicaré alguna coseta més de l'autor i del llibre en si.

L'autor és Peter Mayle, un publicista anglés que va treballar 15 anys en aquesta indústria fins que va abandonar la professió i Anglaterra per anar a viure a França en concret a la Provença francesa.
Va començar a escriure el 1975 llibres educatius per nens i el 1990 va publicar "Un any a la Provença" que es convertí en un Bestseller internacional que fou el primer de la saga de llibres escrits seguint les seves vivencies gastronómiques i socials a França.
D'aquest llibre se'n va fer la pel.licula Un buen año

En concret el llibre que us proposo "Lecciones de la buena vida: aventuras con cuchillo, tenedor y sacacorchos" Editorial Muchnill en català el trovareu editat amb Edicions 62; Peter Mayle abandona la seva regió adoptiva de la Provença per fer un recorregut per França seguint els plaers gastronòmics que presenta el nostre pais veí, que són molts, es dedica durant un any a recórrer fires i mercats gastronòmics, vinyes i restaurants amb un encant especial, molt especial com per exemple la Fira dels Cargols, en Martigny-les-Bains; visitem Le Club 55 un restaurant a Saint Tropez amb una clientela pasada pel bisturí i molt molt particular; participarà en la recerca del pollastre perfecte a la Fira dels pollastres de Bresse les úniques aus amb etiqueta propia amb Controleé denominación denominació visitarà la Marató de Médoc que transcórre entre vinyes i chateux de Burdeus on els participants han d'anar disfressats i els punts d'avituallament en comptes d'aigua hi ha diversitat de vins de Borgonya.

Tot és real, ha passat, ell hi ha anat i ho ha narrat tot amanit amb la seva passió per la gastronomia i als plaers de la bona vida , la seva capacitat d'observació i anàlisi i dotat d'un suau i deliciós sentit d'humor britànic, fa que el llibre sigui altament recomanable, us farà pasar molt bones estones i a més, fareu cultura.
Peter Mayle consegueix transmetre amb el seu llibre un amor per la bona vida, per les coses que realment val la pena preocupar-se i que són importants per ser feliç.

Ha escrit altres llibres que no penso deixar de llegir com són: Un año en la Provenza, La vida de un perro, Dispuesto a todo, Hotel Pastis, Gustos de rico etc.

Espero que us animeu a fer-li un cop d'ull perque us ho pasareu molt bé.

Comentaris

Marta ha dit…
Gràcies per la recomenació del libre. Es veu molt interesant!
Petons Mar
Gemma ha dit…
M'apunto la recomanació. Ara m'estic acabant l'últim que vaig comprar per Sant Jordi, de manera que em va molt bé ;)
ANNAFS ha dit…
Me l' apunto. Em sembla que m' agradarà.
Ara estic llegint "la plaga" de la Anne Benson; forma part d' una trilogia de 2 més. Però quan acabi.. ja sé quin em llegiré.
MAR ha dit…
molt bon dia, doncs si animeu-vos perquè us farà passar molt bona estona és super distret i et fa riure cosa que en un llibre no és fàcil i amb el temps que corren encara menys ..

petonets
vacapaca ha dit…
M'apunto el llibre ... quina enveja poder viure aixi!!! Disfrutant de la vida i de lo mitjor!!! Soc de la seva opinió, hi han coses que no valem la pena i la vida es massa curta per perdre temps!!! Un post molt xulo!! Felicitats!! Un peto, Montse.
MAR ha dit…
Oi que si Montse hi ha molts cops que ens hauriem d'aturar i mirar ben bé què estem fent amb la nostre vida, jo crec qui més qui menys estem dins un espiral que es va retroalimentant i fem les coses per inèrcia sense questionar-nos si és realment la vida que volem ... pero bueno que hi farem ... però si quin gust més gustós poder portar una vida així i hi ha molts cops que no es tant tenir diners per fer-ho sino valor per fer un canvi radical en la teva vida ... uixxxxxx quan surto de la cuina filosofo massa ... ji ji ji
amb el vostre permís retorno a l'espiral en la que estig immersa.....ji ji

petonets

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz