Ves al contingut principal

FLOR DE IOGURT



Aquest coca és mundialment famosa per haver-la fet tothom i ser rapidissima de fer i boníssima en relació a la feina que ens comporta, té infinitat de variacions, hi podem posar troçets de poma , la podem aromatitzar amb canyella, amb una miqueta d'anís, com jo he fet aquest cop i queda diferent i bona, podem posar nous, ametlles fetes a làmines per sobre o bé pinyons, o la podem farcir de nata, trufa .... és a dir és un fons d'armari imprescindible com el traje jaqueta negra ..... o els texans ...

  • 4 ous
  • 1 sobre llevat
  • 1 iogurt natural o de llimona
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 2 mides de iogurt de sucre1 mida de iogurt d'oliva
  • ralladura de llimona
  • 150 gr ametlles
  • Anís del Mono
  • Sucre glass
Començarem batent els quatre ous i ho barrejarem amb el sucre, ho anem treballant fins obtenir una masa homogénea ben integrada, seguidament afegim el iogurt i l'oli i ho remenem bé; pasem pel sedàs o pel col.lador la farina i el llevat, i ho afegim a la barreja anterior. Un cop tenim una masa elàstica sense cap grumoll hi posarem el "xorritu" d'anis i la ralladura de llimona amb les ametlles trossejades.¨


Ho aboquem tot en un motlle, jo aquest cop he fet servir un de silicona amb forma de flor .... queda molt divertit i diferent, ho posem al forn pre escalfat amb la opció de Turbo a uns 150º i aproximadament 40 minuts, aneu mirant cada forn és un món, però sobretot intenteu no obrir la porta fins al final.






Un cop cuit podem fer tantes coses com imaginació tingueu. !!!!!!!!!!!!!

Bon profit

Comentaris

Laura. ha dit…
Muy rico, y muy variable en cuanto a gustos, pues como bien dices, admite muchas variantes, es una base excelente para darle a la imaginacion! Besos!
Dolorss ha dit…
Si és tan conegut pensa que per alguna cosa serà... potser, per que surt tan bo i te tantes posibilitats???
Segur que és aixó.
Bonissim!!!
vacapaca ha dit…
A casa ho fen molt!! M'agrada perque es molt sencillet y ràpid!! Petons, Montse.
Marta ha dit…
El pastís del iogurt....aquesta recepta la faig a casa, la recepta la vem treure d'un llibre de receptes del llevat Royal....una relíquia de llibre!!
Ptnts
Marta ha dit…
Molt bo Mar. A casa ho fem a vegades, peró ara estem a dieta! Tindrem que esperar fins desprès del estiu.
Petons
Mercè ha dit…
jejeje, la foto del trosset va ser el de la vergonya? :)
Tota la raó, una recepta de tota la vida que sempre ve de gust amb totes les variants que existeixen!
Petons!
Roser ha dit…
A casa sempre la tenim present quan hi ha alguns iogurt a punt de caducar i ningú se´l menja. Però amb la coca de iogurt si que hi ha empentes !!!jejeje
MAR ha dit…
bon dia senyores

Us resumeixo a totes avui perquè realment és el dieu una recepta de tota la vida, sencilla que admet mil possibilitats i resultona ... per aixó com molt bé diu la Dolors encara està vigent com el primer dia-

Petonets`, gràcies pels vostres comentaris i bon cap de setmana
Gemma ha dit…
Aquesta recepta de coca bàsica fomra part del receptari popular de totes les cases. És fantàstic i sempre queda bé. I amb el "xorrito" d'anís, segur que agafa un puntillo deliciós ;)
La cuina vermella ha dit…
la primera recepta que vaig fer quan era petita fou aquesta. Quins recordsMar. Petons
ANNAFS ha dit…
Les vegades que he fet servir aquesta recepta... per fer coques, pastissos... i sempre m' ha sortit bé. Jo no hi poso ametlles. Ja ho provaré.
ptns.
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Gemma si que li dóna un toc diferent i si a sobre de l'anís afegim una mica de matafaluga però treient les ametlles queda bonissima.

Hola Cuina Vermella me'n alegro molt haver-vos portat records d'infancia ... són els millors.

Anna queden molt bones les ametlles li dónen un toc com més de coca.

petunets, gràcies i bon cap de setmana
Margarida ha dit…
De petita, a part del pa de pessic de tota la vida, la segona cosa que vaig aprendre va ser aquesta "coca de iogurt". I saps com li dèiem? "Coca Paquita", perquè em va donar la recepta una cosina del meu pare que es deia així! Vaig trigar molts anys a saber que la típica coca de iogurt de què parlava tanta gent era la meva "coca Paquita"!
Quins records!
Una abraçada.
MAR ha dit…
Ja ja ja Margarida ho sigui que Coca Paquita .. quina risa.. la verita és que hi ha molts plats que el nom porta cua i són de lo més curiós i divertit.

petonets i gràcies

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…