CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

FLOR DE IOGURT



Aquest coca és mundialment famosa per haver-la fet tothom i ser rapidissima de fer i boníssima en relació a la feina que ens comporta, té infinitat de variacions, hi podem posar troçets de poma , la podem aromatitzar amb canyella, amb una miqueta d'anís, com jo he fet aquest cop i queda diferent i bona, podem posar nous, ametlles fetes a làmines per sobre o bé pinyons, o la podem farcir de nata, trufa .... és a dir és un fons d'armari imprescindible com el traje jaqueta negra ..... o els texans ...

  • 4 ous
  • 1 sobre llevat
  • 1 iogurt natural o de llimona
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 2 mides de iogurt de sucre1 mida de iogurt d'oliva
  • ralladura de llimona
  • 150 gr ametlles
  • Anís del Mono
  • Sucre glass
Començarem batent els quatre ous i ho barrejarem amb el sucre, ho anem treballant fins obtenir una masa homogénea ben integrada, seguidament afegim el iogurt i l'oli i ho remenem bé; pasem pel sedàs o pel col.lador la farina i el llevat, i ho afegim a la barreja anterior. Un cop tenim una masa elàstica sense cap grumoll hi posarem el "xorritu" d'anis i la ralladura de llimona amb les ametlles trossejades.¨


Ho aboquem tot en un motlle, jo aquest cop he fet servir un de silicona amb forma de flor .... queda molt divertit i diferent, ho posem al forn pre escalfat amb la opció de Turbo a uns 150º i aproximadament 40 minuts, aneu mirant cada forn és un món, però sobretot intenteu no obrir la porta fins al final.






Un cop cuit podem fer tantes coses com imaginació tingueu. !!!!!!!!!!!!!

Bon profit

14 comentaris:

Laura. ha dit...

Muy rico, y muy variable en cuanto a gustos, pues como bien dices, admite muchas variantes, es una base excelente para darle a la imaginacion! Besos!

Dolorss ha dit...

Si és tan conegut pensa que per alguna cosa serà... potser, per que surt tan bo i te tantes posibilitats???
Segur que és aixó.
Bonissim!!!

vacapaca ha dit...

A casa ho fen molt!! M'agrada perque es molt sencillet y ràpid!! Petons, Montse.

Marta ha dit...

El pastís del iogurt....aquesta recepta la faig a casa, la recepta la vem treure d'un llibre de receptes del llevat Royal....una relíquia de llibre!!
Ptnts

Marta ha dit...

Molt bo Mar. A casa ho fem a vegades, peró ara estem a dieta! Tindrem que esperar fins desprès del estiu.
Petons

Mercè ha dit...

jejeje, la foto del trosset va ser el de la vergonya? :)
Tota la raó, una recepta de tota la vida que sempre ve de gust amb totes les variants que existeixen!
Petons!

Roser ha dit...

A casa sempre la tenim present quan hi ha alguns iogurt a punt de caducar i ningú se´l menja. Però amb la coca de iogurt si que hi ha empentes !!!jejeje

MAR ha dit...

bon dia senyores

Us resumeixo a totes avui perquè realment és el dieu una recepta de tota la vida, sencilla que admet mil possibilitats i resultona ... per aixó com molt bé diu la Dolors encara està vigent com el primer dia-

Petonets`, gràcies pels vostres comentaris i bon cap de setmana

Gemma ha dit...

Aquesta recepta de coca bàsica fomra part del receptari popular de totes les cases. És fantàstic i sempre queda bé. I amb el "xorrito" d'anís, segur que agafa un puntillo deliciós ;)

La cuina vermella ha dit...

la primera recepta que vaig fer quan era petita fou aquesta. Quins recordsMar. Petons

ANNAFS ha dit...

Les vegades que he fet servir aquesta recepta... per fer coques, pastissos... i sempre m' ha sortit bé. Jo no hi poso ametlles. Ja ho provaré.
ptns.

MAR ha dit...

Bon dia senyores

Gemma si que li dóna un toc diferent i si a sobre de l'anís afegim una mica de matafaluga però treient les ametlles queda bonissima.

Hola Cuina Vermella me'n alegro molt haver-vos portat records d'infancia ... són els millors.

Anna queden molt bones les ametlles li dónen un toc com més de coca.

petunets, gràcies i bon cap de setmana

Margarida ha dit...

De petita, a part del pa de pessic de tota la vida, la segona cosa que vaig aprendre va ser aquesta "coca de iogurt". I saps com li dèiem? "Coca Paquita", perquè em va donar la recepta una cosina del meu pare que es deia així! Vaig trigar molts anys a saber que la típica coca de iogurt de què parlava tanta gent era la meva "coca Paquita"!
Quins records!
Una abraçada.

MAR ha dit...

Ja ja ja Margarida ho sigui que Coca Paquita .. quina risa.. la verita és que hi ha molts plats que el nom porta cua i són de lo més curiós i divertit.

petonets i gràcies