Passa al contingut principal

FLOR DE IOGURT



Aquest coca és mundialment famosa per haver-la fet tothom i ser rapidissima de fer i boníssima en relació a la feina que ens comporta, té infinitat de variacions, hi podem posar troçets de poma , la podem aromatitzar amb canyella, amb una miqueta d'anís, com jo he fet aquest cop i queda diferent i bona, podem posar nous, ametlles fetes a làmines per sobre o bé pinyons, o la podem farcir de nata, trufa .... és a dir és un fons d'armari imprescindible com el traje jaqueta negra ..... o els texans ...

  • 4 ous
  • 1 sobre llevat
  • 1 iogurt natural o de llimona
  • 3 mides de iogurt de farina
  • 2 mides de iogurt de sucre1 mida de iogurt d'oliva
  • ralladura de llimona
  • 150 gr ametlles
  • Anís del Mono
  • Sucre glass
Començarem batent els quatre ous i ho barrejarem amb el sucre, ho anem treballant fins obtenir una masa homogénea ben integrada, seguidament afegim el iogurt i l'oli i ho remenem bé; pasem pel sedàs o pel col.lador la farina i el llevat, i ho afegim a la barreja anterior. Un cop tenim una masa elàstica sense cap grumoll hi posarem el "xorritu" d'anis i la ralladura de llimona amb les ametlles trossejades.¨


Ho aboquem tot en un motlle, jo aquest cop he fet servir un de silicona amb forma de flor .... queda molt divertit i diferent, ho posem al forn pre escalfat amb la opció de Turbo a uns 150º i aproximadament 40 minuts, aneu mirant cada forn és un món, però sobretot intenteu no obrir la porta fins al final.






Un cop cuit podem fer tantes coses com imaginació tingueu. !!!!!!!!!!!!!

Bon profit

Comentaris

Laura. ha dit…
Muy rico, y muy variable en cuanto a gustos, pues como bien dices, admite muchas variantes, es una base excelente para darle a la imaginacion! Besos!
dolorss ha dit…
Si és tan conegut pensa que per alguna cosa serà... potser, per que surt tan bo i te tantes posibilitats???
Segur que és aixó.
Bonissim!!!
vacapaca ha dit…
A casa ho fen molt!! M'agrada perque es molt sencillet y ràpid!! Petons, Montse.
Marta Padenous ha dit…
El pastís del iogurt....aquesta recepta la faig a casa, la recepta la vem treure d'un llibre de receptes del llevat Royal....una relíquia de llibre!!
Ptnts
Marta ha dit…
Molt bo Mar. A casa ho fem a vegades, peró ara estem a dieta! Tindrem que esperar fins desprès del estiu.
Petons
Mercè ha dit…
jejeje, la foto del trosset va ser el de la vergonya? :)
Tota la raó, una recepta de tota la vida que sempre ve de gust amb totes les variants que existeixen!
Petons!
Roser ha dit…
A casa sempre la tenim present quan hi ha alguns iogurt a punt de caducar i ningú se´l menja. Però amb la coca de iogurt si que hi ha empentes !!!jejeje
MAR ha dit…
bon dia senyores

Us resumeixo a totes avui perquè realment és el dieu una recepta de tota la vida, sencilla que admet mil possibilitats i resultona ... per aixó com molt bé diu la Dolors encara està vigent com el primer dia-

Petonets`, gràcies pels vostres comentaris i bon cap de setmana
Gemma ha dit…
Aquesta recepta de coca bàsica fomra part del receptari popular de totes les cases. És fantàstic i sempre queda bé. I amb el "xorrito" d'anís, segur que agafa un puntillo deliciós ;)
La cuina vermella ha dit…
la primera recepta que vaig fer quan era petita fou aquesta. Quins recordsMar. Petons
ANNAFS ha dit…
Les vegades que he fet servir aquesta recepta... per fer coques, pastissos... i sempre m' ha sortit bé. Jo no hi poso ametlles. Ja ho provaré.
ptns.
MAR ha dit…
Bon dia senyores

Gemma si que li dóna un toc diferent i si a sobre de l'anís afegim una mica de matafaluga però treient les ametlles queda bonissima.

Hola Cuina Vermella me'n alegro molt haver-vos portat records d'infancia ... són els millors.

Anna queden molt bones les ametlles li dónen un toc com més de coca.

petunets, gràcies i bon cap de setmana
Margarida ha dit…
De petita, a part del pa de pessic de tota la vida, la segona cosa que vaig aprendre va ser aquesta "coca de iogurt". I saps com li dèiem? "Coca Paquita", perquè em va donar la recepta una cosina del meu pare que es deia així! Vaig trigar molts anys a saber que la típica coca de iogurt de què parlava tanta gent era la meva "coca Paquita"!
Quins records!
Una abraçada.
MAR ha dit…
Ja ja ja Margarida ho sigui que Coca Paquita .. quina risa.. la verita és que hi ha molts plats que el nom porta cua i són de lo més curiós i divertit.

petonets i gràcies

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu