Ves al contingut principal

QUICHE POMODORI SEMI SECCHI E SCAMORZZA AFFUMICATTA


Vam pasar la ravetlla de Sant Joan amb una colla d'amics i uns deu mil petardos aproximadament, cadascú tenia que portar alguna cosa per picar, nosaltres vam aportar aquesta quiche d'aires italians amb la scamorzza affumicatta, es tracta d'un formatge tipic italià elaborat normalment amb llet de vaca i és del tipus filat com la mozzarella però molt més gustós i a més el vaig posar fumat que encara té un sabor més intens, els tomàquets en comptes de secs els vaig comprar aquest cop semi secs així no són tant durs i els vaig trobar molt més agradables tant en paladar com a l'hora de treballar-los a la cuina.


Una altre cosa que vaig fer i em va encantar va ser afegir trossets d'olives negres d'Aragó a la base de la quiche i va quedar boníssim i super original.


Entre el formatge fumat, l'anxova, els tomàquets semi secs i les olives negres és una quiche de sabors intensos.


Bè començarem la recepta....


Ingredients Base de la Quiche:
  • 200 gr farina fluixa
  • 100 gr mantega
  • 1 ou
  • Polsim sal
  • 10 olives negres d'Aragó

Barrejem la mantega a punt de pomada amb la farina i ho treballem fins que ens quedi una textura com de sorra. Afegim l'ou i la sal.
La deixem reposar com a minim una hora a la nevera tapada amb paper film.


Piquem ben petitones les olives negres i les col.loquem sobre el marbre on estirarem la masa ben fineta i la col.loquem en un motlle per anar al forn, tallem el sobrant de la masa pasant el corró per sobre i la pintem amb ou batut, va bè pintar-la amb ou batut perquè fa una capa impermeable i quan posem el farcit a sobre no xupa el liquid i la masa i no se'ns estova.

Posem la base de la quiche al forn a 190º durant uns 30 minuts.

Un cop tenim la masa pre cuita la podem farcir amb:


Ingredients Farcit de la Quiche:


  • Scamorzza affumicatta, la vénen en peçes jo vaig utilitzar una.
  • Anxoves
  • un pot de Pomodori semi-secchi
  • 4 ous
  • 200 ml de nata per cuinar MG>36%
  • 50 ml llet
  • nou moscada
  • sal
  • pebre blanc

En un bol rallem la scamorzza affumicatta juntament els pomodori tallats amb tissores a trossets petits, afegim la nata liquida i la llet i ho barregem bé; batem a part els ous i els afegim a la mescla anterior; ho especiem amb la nou moscada la sal i el pebre i ho remenem tot bé.

Aboquem la preparació anterior a la base de la quiche i a sobre col.loquem les anxoves, ho enfornem a uns 180º com a màxim uns 25 minuts anem mirant que es qualli i ja està feta la quiche.


Comentaris

Gemma ha dit…
Només amb el nom aquesta quiche ja devia triomfar, je je je...
Aquestes receptes són ideals per portar a sopars de revetlla amb els amics, oi?
No conenc gens aquest formatge italià, si és una mozarella més forta de gust, segur que m'agradaria. On el compres?
La cuina vermella ha dit…
no coneixíem aquest formatge!! té una pinta estupenda la teva quiche, segur que no en va quedar ni un bocí. petonets.
Laura. ha dit…
Humm desde luego con esos ingredientes tiene que estar buenísima. Me gusta la idea de ponerle las olivas negras a la base, tomo nota!
Besos!
MAR ha dit…
Senyores:

Gemma: Sí mira per exemple el demà tenim un bateig i porto una empanada ... o quiches, empanades, pastissos freds ... van super bé ... el formatge el compro al meu proveidor oficial de pijades italianes es diu Castafiore i està al carrer Aribau nº 58 amb Aragó és una pasada tenen pastes fresques fetes per ells i tots els productes gourmet que et puguis imaginar basicament italians.

Cuina Vermella: Doncs proveu-lo el formatge perquè és boníssim amb el toc fumat que té queda molt bé.

Laura: Queda genial con las olivas negras en la base ... muy original y le da un toque muy bueno... pruebalo ya veràs

petunets senyores, bon cap de setmana i gràcies pels vostres comentaris
Margarida ha dit…
A la botiga on compro els Pomodori només en tenen de secchi, i a mi ja m'agraden però una filla meva treu els trossets perquè els troba massa secs! Hauré d'anar al carrer Aribau i fer una visita a aquesta botiga, de la que ja m'havien parlat per la qualitat de la seva pasta.
La quiche, impressionant, començant pel nom!
ANNAFS ha dit…
Qué original posar els trossets d' oliva a la massa de la quiché. El proper dia que en faci, ho provaré.
Devia estar boníssima amb aquests aires tan italians... segur que vas triomfar.
ptns.
MAR ha dit…
Bon dia

Margarida: Doncs si apropat a la Castafiore perquè val la pena, a més t'aconsellen molt bé quan els demanes i el producte és de primera qualitat.

Anna:Si queda molt original el posar les olives, un altre cop hi posaré llavors o un altre tipus d'ingredient mira aixi vas jugant.
Cristina ha dit…
Holaaa!!

Gracies per visitar el meu blog.
TENIM MOLTS COSES EN COMÚ!!
L'edat, ser mare, que ens agradi la cuina i l'Empordà! ;-)

On vas per l'empordà? Jo a Port de la Selva.

A partir d'ara, prometo visitar-te més :P
Una abraçada, Cristina
Mercè ha dit…
Mar, ja ho crec que és original!! Aquest formatge el desconeixia! Quins sopars que us munteu! (I no cal que sigui revetlla, no? ;))
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Cristina: Doncs nosaltres a la Costa Brava estem a Platja D'aro, Palamós segon residencia de la meva familia de sempre,la familia del meu marit són tots de Girona; ja ho veus aquesta terra ens tira molt.

MErcè: ni molt menys tota excusa és bona per reunir amics i menjar i riure.

petunets i gracies
VINCENT ha dit…
Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent
Encarna i Gerard ha dit…
hola, hem fet la massa de la quiche com dius i ens ha quedat molt dura, no es podia quasi amassar, finalment l'hem estrada però s'ha trencat en boçins.
Què deu passar?
Encarna i Gerard ha dit…
el fotmatge el vàrem comprar a Siena aquest nadal....

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…