Passa al contingut principal

QUICHE POMODORI SEMI SECCHI E SCAMORZZA AFFUMICATTA


Vam pasar la ravetlla de Sant Joan amb una colla d'amics i uns deu mil petardos aproximadament, cadascú tenia que portar alguna cosa per picar, nosaltres vam aportar aquesta quiche d'aires italians amb la scamorzza affumicatta, es tracta d'un formatge tipic italià elaborat normalment amb llet de vaca i és del tipus filat com la mozzarella però molt més gustós i a més el vaig posar fumat que encara té un sabor més intens, els tomàquets en comptes de secs els vaig comprar aquest cop semi secs així no són tant durs i els vaig trobar molt més agradables tant en paladar com a l'hora de treballar-los a la cuina.


Una altre cosa que vaig fer i em va encantar va ser afegir trossets d'olives negres d'Aragó a la base de la quiche i va quedar boníssim i super original.


Entre el formatge fumat, l'anxova, els tomàquets semi secs i les olives negres és una quiche de sabors intensos.


Bè començarem la recepta....


Ingredients Base de la Quiche:
  • 200 gr farina fluixa
  • 100 gr mantega
  • 1 ou
  • Polsim sal
  • 10 olives negres d'Aragó

Barrejem la mantega a punt de pomada amb la farina i ho treballem fins que ens quedi una textura com de sorra. Afegim l'ou i la sal.
La deixem reposar com a minim una hora a la nevera tapada amb paper film.


Piquem ben petitones les olives negres i les col.loquem sobre el marbre on estirarem la masa ben fineta i la col.loquem en un motlle per anar al forn, tallem el sobrant de la masa pasant el corró per sobre i la pintem amb ou batut, va bè pintar-la amb ou batut perquè fa una capa impermeable i quan posem el farcit a sobre no xupa el liquid i la masa i no se'ns estova.

Posem la base de la quiche al forn a 190º durant uns 30 minuts.

Un cop tenim la masa pre cuita la podem farcir amb:


Ingredients Farcit de la Quiche:


  • Scamorzza affumicatta, la vénen en peçes jo vaig utilitzar una.
  • Anxoves
  • un pot de Pomodori semi-secchi
  • 4 ous
  • 200 ml de nata per cuinar MG>36%
  • 50 ml llet
  • nou moscada
  • sal
  • pebre blanc

En un bol rallem la scamorzza affumicatta juntament els pomodori tallats amb tissores a trossets petits, afegim la nata liquida i la llet i ho barregem bé; batem a part els ous i els afegim a la mescla anterior; ho especiem amb la nou moscada la sal i el pebre i ho remenem tot bé.

Aboquem la preparació anterior a la base de la quiche i a sobre col.loquem les anxoves, ho enfornem a uns 180º com a màxim uns 25 minuts anem mirant que es qualli i ja està feta la quiche.


Comentaris

Gemma ha dit…
Només amb el nom aquesta quiche ja devia triomfar, je je je...
Aquestes receptes són ideals per portar a sopars de revetlla amb els amics, oi?
No conenc gens aquest formatge italià, si és una mozarella més forta de gust, segur que m'agradaria. On el compres?
La cuina vermella ha dit…
no coneixíem aquest formatge!! té una pinta estupenda la teva quiche, segur que no en va quedar ni un bocí. petonets.
Laura. ha dit…
Humm desde luego con esos ingredientes tiene que estar buenísima. Me gusta la idea de ponerle las olivas negras a la base, tomo nota!
Besos!
MAR ha dit…
Senyores:

Gemma: Sí mira per exemple el demà tenim un bateig i porto una empanada ... o quiches, empanades, pastissos freds ... van super bé ... el formatge el compro al meu proveidor oficial de pijades italianes es diu Castafiore i està al carrer Aribau nº 58 amb Aragó és una pasada tenen pastes fresques fetes per ells i tots els productes gourmet que et puguis imaginar basicament italians.

Cuina Vermella: Doncs proveu-lo el formatge perquè és boníssim amb el toc fumat que té queda molt bé.

Laura: Queda genial con las olivas negras en la base ... muy original y le da un toque muy bueno... pruebalo ya veràs

petunets senyores, bon cap de setmana i gràcies pels vostres comentaris
Margarida ha dit…
A la botiga on compro els Pomodori només en tenen de secchi, i a mi ja m'agraden però una filla meva treu els trossets perquè els troba massa secs! Hauré d'anar al carrer Aribau i fer una visita a aquesta botiga, de la que ja m'havien parlat per la qualitat de la seva pasta.
La quiche, impressionant, començant pel nom!
ANNAFS ha dit…
Qué original posar els trossets d' oliva a la massa de la quiché. El proper dia que en faci, ho provaré.
Devia estar boníssima amb aquests aires tan italians... segur que vas triomfar.
ptns.
MAR ha dit…
Bon dia

Margarida: Doncs si apropat a la Castafiore perquè val la pena, a més t'aconsellen molt bé quan els demanes i el producte és de primera qualitat.

Anna:Si queda molt original el posar les olives, un altre cop hi posaré llavors o un altre tipus d'ingredient mira aixi vas jugant.
Unknown ha dit…
Holaaa!!

Gracies per visitar el meu blog.
TENIM MOLTS COSES EN COMÚ!!
L'edat, ser mare, que ens agradi la cuina i l'Empordà! ;-)

On vas per l'empordà? Jo a Port de la Selva.

A partir d'ara, prometo visitar-te més :P
Una abraçada, Cristina
Mercè ha dit…
Mar, ja ho crec que és original!! Aquest formatge el desconeixia! Quins sopars que us munteu! (I no cal que sigui revetlla, no? ;))
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Cristina: Doncs nosaltres a la Costa Brava estem a Platja D'aro, Palamós segon residencia de la meva familia de sempre,la familia del meu marit són tots de Girona; ja ho veus aquesta terra ens tira molt.

MErcè: ni molt menys tota excusa és bona per reunir amics i menjar i riure.

petunets i gracies
Encarna i Gerard ha dit…
hola, hem fet la massa de la quiche com dius i ens ha quedat molt dura, no es podia quasi amassar, finalment l'hem estrada però s'ha trencat en boçins.
Què deu passar?
Encarna i Gerard ha dit…
el fotmatge el vàrem comprar a Siena aquest nadal....

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz