Ves al contingut principal

QUICHE DE SALMÓ I PORROS

Seguint amb el bateig del Roger, el Sergi, un altre habitual del blog i gran amic nostre, va aportar dues quiches a la merendola, una de xampinyons, que ja la posarem un altre dia i una de salmó, que és la que us presento avui.

Estaven totes dues boníssimes i ens ha fet el favor de donar-nos la recepta tal qual la penjo aqui !!

Va quedar una base cruixent però sense ser dura, el farcit molt ben quallat en aquell punt que ni massa ni massa poc, francament li va quedar molt i molt bona, de fet va desaparèixer en cinc minuts ...

El Sergi és cuiner autodidacte, li agrada cuinar i es nota sempre és un plaer anar a sopar o dinar a casa seva, fa coses noves i sempre li surten molt i molt bones... segueix així Sergi !!!

Aqui tenim al Sergi amb el Roger ... el patufo protagonista !!!!!!!!!

Ingredientes

1 masa pasta brisa
200ml de crema de leche
2 huevos
150 gramos salón ahumado
4 puerros
Vino blanco
Mantequilla
Sal, pimienta y nuez moscada

Elaboración

Extender la masa brisa en el molde donde se hará la quiche, pincharla con un tenedor y meter en el horno, previamente calentado, a 250º durante 5 o 6 minutos.
En una sartén, derretir la mantequilla y cocinar los puerros a fuego lento hasta que queden bien cocinados.
Añadir el salmón cortado a trocitos y un chorrito de vino blanco y dejar que el vino se evapore.
Batir los huevos y añadir la crema de leche, los puerros y el salmón cocinados y sal, pimienta y nuez moscada al gusto
Verter encima de la pasta brisa y cocinar en el horno entre 10 y 15 minutos, dependiendo del horno.

Comérsela!!

Comentaris

Marta ha dit…
Hola Sergi,

Jo la faig igual, però no li poso vi blanc. Ara m'ho apunto i la pròxima la faré així. Potser aquest és el toc final!!!!!! I jo sense saber-ho.
Amb toc o sense estava bonísssssssssssssima.
ANNAFS ha dit…
Ja la provaré aquesta quiché, que no n' he fet mai cap i fa una pinta deliciosa.
ptns.
La cuina vermella ha dit…
Vinga doncs, apuntada la recepta del Sergi. Un petó guapos.
Mercè ha dit…
Aquesta combinació de salmó i porros també l'he feta, però sense el vi blanc! Bona idea Sergi! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Marta: jo últimament li poso el vi blanc com el Sergi i queda més bona ... més gustosa

Anna: Ja et pots animar a fer quiches queden boníssimes són senzilles de fer i les pots farcir del que vulguis.

Cuina Vermella: Gràcies i a fer quiches !!!

Mercè: Doncs fes la prova del vi blanc i ja veuràs que queda tot més bo.

Gràcies pels vostres comentaris i petonets
Marta ha dit…
Sergi, felicitats, aquesta quiche es una maravella! Jo faig quiche peró mai amb salmó i sembla molt bona.
Petons
vacapaca ha dit…
Molt bona!! m'agrada molt el salmó!! la provaré! Felicitats!! Un peto, Montse.
Gemma ha dit…
Boníssima! El fracit de porros i salmó combina molt bé. I si li va trobar el punt de cremós... devia ser insuperable. Felicitats pel cuiner!
MAR ha dit…
Bon dia

Marta: Si t'agrada el salmó prova de fer aquesta quiche del Sergi perque queda super suau i lleugera.

Vacapaca: Doncs a vuere què tal et surt ja veuràs que bona.

Gemma: Si i tant que li va trobar el punt de cremós estava super bona ....

petunets i gràcies

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…