Passa al contingut principal

QUICHE DE SALMÓ I PORROS

Seguint amb el bateig del Roger, el Sergi, un altre habitual del blog i gran amic nostre, va aportar dues quiches a la merendola, una de xampinyons, que ja la posarem un altre dia i una de salmó, que és la que us presento avui.

Estaven totes dues boníssimes i ens ha fet el favor de donar-nos la recepta tal qual la penjo aqui !!

Va quedar una base cruixent però sense ser dura, el farcit molt ben quallat en aquell punt que ni massa ni massa poc, francament li va quedar molt i molt bona, de fet va desaparèixer en cinc minuts ...

El Sergi és cuiner autodidacte, li agrada cuinar i es nota sempre és un plaer anar a sopar o dinar a casa seva, fa coses noves i sempre li surten molt i molt bones... segueix així Sergi !!!

Aqui tenim al Sergi amb el Roger ... el patufo protagonista !!!!!!!!!

Ingredientes

1 masa pasta brisa
200ml de crema de leche
2 huevos
150 gramos salón ahumado
4 puerros
Vino blanco
Mantequilla
Sal, pimienta y nuez moscada

Elaboración

Extender la masa brisa en el molde donde se hará la quiche, pincharla con un tenedor y meter en el horno, previamente calentado, a 250º durante 5 o 6 minutos.
En una sartén, derretir la mantequilla y cocinar los puerros a fuego lento hasta que queden bien cocinados.
Añadir el salmón cortado a trocitos y un chorrito de vino blanco y dejar que el vino se evapore.
Batir los huevos y añadir la crema de leche, los puerros y el salmón cocinados y sal, pimienta y nuez moscada al gusto
Verter encima de la pasta brisa y cocinar en el horno entre 10 y 15 minutos, dependiendo del horno.

Comérsela!!

Comentaris

Marta ha dit…
Hola Sergi,

Jo la faig igual, però no li poso vi blanc. Ara m'ho apunto i la pròxima la faré així. Potser aquest és el toc final!!!!!! I jo sense saber-ho.
Amb toc o sense estava bonísssssssssssssima.
ANNAFS ha dit…
Ja la provaré aquesta quiché, que no n' he fet mai cap i fa una pinta deliciosa.
ptns.
La cuina vermella ha dit…
Vinga doncs, apuntada la recepta del Sergi. Un petó guapos.
Mercè ha dit…
Aquesta combinació de salmó i porros també l'he feta, però sense el vi blanc! Bona idea Sergi! :)
Petons!
MAR ha dit…
Bon dia

Marta: jo últimament li poso el vi blanc com el Sergi i queda més bona ... més gustosa

Anna: Ja et pots animar a fer quiches queden boníssimes són senzilles de fer i les pots farcir del que vulguis.

Cuina Vermella: Gràcies i a fer quiches !!!

Mercè: Doncs fes la prova del vi blanc i ja veuràs que queda tot més bo.

Gràcies pels vostres comentaris i petonets
Marta ha dit…
Sergi, felicitats, aquesta quiche es una maravella! Jo faig quiche peró mai amb salmó i sembla molt bona.
Petons
vacapaca ha dit…
Molt bona!! m'agrada molt el salmó!! la provaré! Felicitats!! Un peto, Montse.
Gemma ha dit…
Boníssima! El fracit de porros i salmó combina molt bé. I si li va trobar el punt de cremós... devia ser insuperable. Felicitats pel cuiner!
MAR ha dit…
Bon dia

Marta: Si t'agrada el salmó prova de fer aquesta quiche del Sergi perque queda super suau i lleugera.

Vacapaca: Doncs a vuere què tal et surt ja veuràs que bona.

Gemma: Si i tant que li va trobar el punt de cremós estava super bona ....

petunets i gràcies

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu