Passa al contingut principal

Cuineta de la Carla: Remenat ous i gambes


Amb aquest inici de tardor, de curs escolar, d'horaris, d'obligacions ... sembla que no acabem d'agafar el ritme, estic encara com en rodatge com els cotxes quan són nous, no he agafat velocitat de creuer, i els ànims de fer coses estàn com endormiscats ... d'aqui que les receptes també se'n resenteixen sort que tinc la meva micro cuinera predilecte que sempre em dóna un cop de ma.
Si ja ho veieu la Carla està que se sale, avui ens ofereix un remenat d'ous amb gambes, molt ràpid i fàcil i de pas molt sà.

De fet és una variació del post anterior, els dies que toca ou de la setmana anem alternant remenats amb truites diverses ja que la versió ou dur no ens acava de fer el pes....



Ingredients


- 1 ou
- 50 gr de gambes pelades
- crema de llet
- nou moscada
- sal i pebre
- alls tendres

Començarem filatejant molt petit els alls tendres que pasarem per una paella amb oli per aromatitzar-lo, seguidament els treiem de la paella, sinó ho fa la Carla directament quan li entren a la boca.

Un cop tenim l'oli aromatitzat afegim les gambes sal pebrades i les fem una mica, quan ja les tinguem al punt, posem el foc al mínim i tirem l'ou immediatament parem el foc i anem remenant i afegim la crema de llet, la nou moscada (aneu en compte amb la nou moscada si ho feu pels petits de casa, en excès pot arrivar a ser tóxica), sal i pebre; aquest procès ha de durar segons perquè em d'intentar que ens quedi un remenat cremós no sec, és a dir no ens interessa que es qualli massa l'ou.

Ho podem acompnayar amb una mica de pa torrat.








Comentaris

deliciosa martha ha dit…
Posa una Carla a la teva vida!! Quina sort que tens Mar. ja tinc ganes que la Dària pugui fer el mateix ;)
Gemma ha dit…
Aquesta noieta apunta maneres! A veure si et sortirà una Ruscalleda... :)
vacapaca ha dit…
La teva petita serà una gran cuinera!! Que graciosa!! jo als meus de tant en tant també els poso algun remenat. Gràcies pel teu comentari! Un petó, Montse
Glòria ha dit…
Feu molt bona parella a la cuina tu i la Carla!.

Fins aviat
MAR ha dit…
Bon dia

Doncs si a veure si en comptes que la seva mare economista de professió però amb vocació frustrada de cuinera no es repeteix a la familia, com a minim que pugui decidir amb més ingredients, el seu futur, que nosaltres.

petonets
Marta ha dit…
Aquesta nena acaba segur en una cuina! quina recepta!
Petons
Mercè ha dit…
Un bon tàndem tu i la Carla a la cuina! ;)
Petons!
ANNAFS ha dit…
M'encanten els remenats, siguin del que siguin. I tan fàcils com són de fer...
A les meves filles també els agraden molt, i des de petites.
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu