Ves al contingut principal

LA CUINETA DE LA CARLA presenta TRUITA DE PERNIL DOLÇ

La Carla desprès de l'estiu també ha tornat a les seves obligacions, ja va a la llar d'infants on gaudeix moltíssim amb els seus amics i també ha hagut de tornar a posar-se el davantal com sa mare; avui ens presenta una truita de pernil dolç que li encanta, sobretot quan queda poc feta i pot trobar l'ou poc quallat dins.
Ho acompanyem normalment d'una mica de pa amb tomaquet i ja tenim un sopar ben complet, bó i ràpid de fer.

Ingredients:
  • 1 ou de gallina ben fresc
  • 40 gr de pernil dolç talladet petit
  • sal + pebre
  • oli
Batem l'ou i hi afegim el pernil dolç tallat a trossets petitons ho salpebrem i fem la truita en una paella petita de forma que poguem fer una truita rodona.

Jo quan sé que els ous són molt frescos la deixo molt poc feta, cuita de fora però melosa per dintre.





Comentaris

Núria ha dit…
Mmmm, quina truiteta més bona! Que bufona és la teva patufa :D.

A casa també ens encanta poc feta. Un petonet♥
Laura. ha dit…
Que jugosita! A mi peque le gusta sola, pero su mami se la come asi, con un poquito de queso rallado.. es deliciosa! Besos!
Margarida ha dit…
A mi també m'agrada poc feta! Amb sopars com aquest no m'estranya que la Carla creixi ben sana i amb prou energia per encarar amb bona cara la tornada a la "feina".
Un petonet
Gemma ha dit…
Una truita amb pa amb tomàquet és un sopar que agrada a tots. I enriquida amb els trossets de pernil... encara millor!
Marta ha dit…
Felicitats de nou Carla! est una gran cuinera.
Petons
Mercè ha dit…
Mar, a mi també m'encanta poc feta! La Carla amb sopars així amb productes tan frescos creixerà en un tres i no res! ;)
Petons!
Sílvia A. ha dit…
Si que comença d'hora la Carla a cuinar!!!
Quan sigui una mica més gran quines delicies prepararà???
Que aprengui moltes coses!!!
La cuina vermella ha dit…
La teva nina és un amor. La seva truita és una delícia. Sou genials les dues. Podem venir a sopar?
BuenasMigas. ha dit…
Quina truita mes simpatica! Un petó per tu i la Carla.
Glòria ha dit…
Per a mi, una miconeta més feta m'agrada més, amb el pernil, això sí, eh?.

Fins aviat
MªJose-Dit i Fet ha dit…
Alaaa els meus fills avui han sopat això mateix, i a ells també els hi agrada ben crueta...petonets
ANNAFS ha dit…
Molt bona aquesta truita!. Per noslatres, però, ben feta.
ptns.
MAR ha dit…
Molt bon dia a tothom

Deu ni dor a quants ens agrada la truita poc feta eh ... de totes formes mira que és l'invent del segle la truita hi pots posar el que vulguis i sempre sempre és resultona ... ja ho sap bé la Carla ja el que es porta entre paelles ...
Gràcies a tots pels vostres comentaris !!!!!!

petunets

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…

cupcakes

La setmana passada vaig tenir la oportunitat d'assistir a un taller de Cupcakes que es feia a Platja D'Aro, en concret a L'Atelier de Brenda,espai que programa de forma continua diferents cursos i tallers molt interessants, tant de cuina, com és el cas, com de tècniques de relaxació, idiomes, cursos de caire psicològic, empresarial etc. És una opció fantàstica  per mantenir als habitants del Baix Empordà distrets i formats. !!! Mai havia entrat en el món dels cupcakes, he fet magdalenes fins avorrir de gustos diferents i encara més de formes diferents, algunes força curioses ... però mai les havia decorat; aquest cop la magdalena passa a ser l'ingredient secundari del plat i es converteix en una base d'increibles colors, formes, textures i sobretot una simple base de la nostre imaginació més desenfadada i divertida.
Aquests tres cupcakes están fets amb unes pastes (que ja venen fetes del color que vulguis) i l'única cosa que s'ha de fer és "jugar a pl…