CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

COCA DE SEITONS

Ens agraden molt les coques salades, pastissos salats, quiches etc etc i tenia retallat d'aquest estiu una recepta molt simpàtica del diari, sabeu d'aquelles de .... un dia d'aquets la faré ... ejem aquestes són les pitjors, jo en tinc un munt i el dia mai arriba ... i que vaig fer l'altre dia que teniem convidats a casa a sopar, les vaig agafar totes i vaig dir ... tot el sopar sortirà de les receptes de "algún dia .... " i així va ser.
Una de les coses que més em va agradar d'aquesta recepta es que jo al pa de motlle industrial tipus Bimbo sempre li dic pa de mentida, de fet el meu marit és un gran amant d'aquest pa i a casa ja parlem del pa de veritat, el de fleca i el de mentida que és el de motlle industrial ..... doncs bé, no sóc massa amant d'aquest producte (s'ha notat?) i gràcies a aquesta recepta l'he descobert com a base ràpida i cómode per fer pizzetes o coques com aquesta ... està molt bé !!
Aquesta coca és super senzilla de fer, molt ràpida i queda molt bona, mireu sinó:

Ingredients:

- 4 llesques de pa de motlle (tipus Bimbo) sense crosta millor
- 2 manats alls tendres
- 12 xampinyons
- 4 tomàquets vermells
- 12 seitons en vinagre



Començem agafant les llesques de pa de motlle i li pasem per sobre el corró d'estirar mases perquè ens quedi la llesca super fineta, serà la base de la nostre coca, la posem al grill del forn i la torrem una miqueta; la reservem.

Tot seguit agafem els tomàquets els pelem i els hi treiem les llavors, els tallem a quadradets petits, agafem els alls tendres i els tallem petitons també i per últim fem el mateix amb els xampinyons.

Agafem una paella amb un rajolí oli hi saltejem els xampinyons i els alls tendres, salem i per últim hi afegim el tomàquet un parell de voltes a foc viu i ho retirem.

Agafem la llesca de pa de motlle torrada i hi estenem a sobre la picada de tomàquet, alls tendres i xampinyons, a sobre hi col.loquem uns tres seitons en vinagre i ja està feta la coca, si voleu li podeu donar un toc de forn abans de portar a taula.

8 comentaris:

vacapaca ha dit...

A mi també m'agraden molts els seitons... la teva coca és sensacional!! Que rica i original! Un petó, Montse

Gemma ha dit...

A mi tampoc m'agraden gaire aquests pans de motlle industrials, però són un bon recurs com a base de canapès o coques com aquesta. Aixafats amb el corró queden molt bé i resulten molt pràctics :)
Amb els seitons, han de quedar unes coques boníssimes!

Laura. ha dit...

Me parece una deliciaaaaa absoluta!!
A mi hijo le encantan los boquerones, ojos como platos cuando los pongo en la mesa. Me gusta tu receta, tomo nota.
Besos!

Marta ha dit...

M'encanta Mar, es molt original i els seitons son molt bons.
Graciès per la idea.
Petons

MAR ha dit...

molt bon dia a tothom

Vacapaca: a mi m'encanten també els seitons i les anxoves .... mmmm

Gemma: si a mi m'ha anat perfecte descobrir aquesta alternativa a les mases base per fer entrants salats la veritat és pràctic.

Laura: Genial Laura pues así en plan pizza seguro que le encantaran

Marta : Eh que sí bueno bonito barato ... que més volem ...

Petonets a totes i gràcies pels vostres comentars

Anna ha dit...

Mai hagués pensat en fer servir el pa de motlle d'aquesta manera... Jo l'utilitzo molt a l'estiu per fer pastissos salats de tonyina, pernil, palet de crenc... Però això de passar-lo pel corró i convertir-lo en una massa plana no se m'havia acudit. Ho provaré, perquè aquestes coques de seitons tenen una pinta estupenda!

Petons!

Sargantana ha dit...

Són molt originals aquestes coques. Me les apunto per un d'aquells dies que se't presenta algú per sorpresa a l'hora de sopar i no vols tornar-li a donar truita amb patates.

MAR ha dit...

Bon dia

Anna : Doncs jo tampoc eh ... per aixó em va fer tanta gràcia aquesta recepta pel descobriment del pa de mentida com a base ràpida ....

sargantana: Doncs si que van bé aquestes idees per sortir del pas eh..

petonets i gràcies !!