Passa al contingut principal

COCA DE SEITONS

Ens agraden molt les coques salades, pastissos salats, quiches etc etc i tenia retallat d'aquest estiu una recepta molt simpàtica del diari, sabeu d'aquelles de .... un dia d'aquets la faré ... ejem aquestes són les pitjors, jo en tinc un munt i el dia mai arriba ... i que vaig fer l'altre dia que teniem convidats a casa a sopar, les vaig agafar totes i vaig dir ... tot el sopar sortirà de les receptes de "algún dia .... " i així va ser.
Una de les coses que més em va agradar d'aquesta recepta es que jo al pa de motlle industrial tipus Bimbo sempre li dic pa de mentida, de fet el meu marit és un gran amant d'aquest pa i a casa ja parlem del pa de veritat, el de fleca i el de mentida que és el de motlle industrial ..... doncs bé, no sóc massa amant d'aquest producte (s'ha notat?) i gràcies a aquesta recepta l'he descobert com a base ràpida i cómode per fer pizzetes o coques com aquesta ... està molt bé !!
Aquesta coca és super senzilla de fer, molt ràpida i queda molt bona, mireu sinó:

Ingredients:

- 4 llesques de pa de motlle (tipus Bimbo) sense crosta millor
- 2 manats alls tendres
- 12 xampinyons
- 4 tomàquets vermells
- 12 seitons en vinagre



Començem agafant les llesques de pa de motlle i li pasem per sobre el corró d'estirar mases perquè ens quedi la llesca super fineta, serà la base de la nostre coca, la posem al grill del forn i la torrem una miqueta; la reservem.

Tot seguit agafem els tomàquets els pelem i els hi treiem les llavors, els tallem a quadradets petits, agafem els alls tendres i els tallem petitons també i per últim fem el mateix amb els xampinyons.

Agafem una paella amb un rajolí oli hi saltejem els xampinyons i els alls tendres, salem i per últim hi afegim el tomàquet un parell de voltes a foc viu i ho retirem.

Agafem la llesca de pa de motlle torrada i hi estenem a sobre la picada de tomàquet, alls tendres i xampinyons, a sobre hi col.loquem uns tres seitons en vinagre i ja està feta la coca, si voleu li podeu donar un toc de forn abans de portar a taula.

Comentaris

vacapaca ha dit…
A mi també m'agraden molts els seitons... la teva coca és sensacional!! Que rica i original! Un petó, Montse
Gemma ha dit…
A mi tampoc m'agraden gaire aquests pans de motlle industrials, però són un bon recurs com a base de canapès o coques com aquesta. Aixafats amb el corró queden molt bé i resulten molt pràctics :)
Amb els seitons, han de quedar unes coques boníssimes!
Laura. ha dit…
Me parece una deliciaaaaa absoluta!!
A mi hijo le encantan los boquerones, ojos como platos cuando los pongo en la mesa. Me gusta tu receta, tomo nota.
Besos!
Marta ha dit…
M'encanta Mar, es molt original i els seitons son molt bons.
Graciès per la idea.
Petons
MAR ha dit…
molt bon dia a tothom

Vacapaca: a mi m'encanten també els seitons i les anxoves .... mmmm

Gemma: si a mi m'ha anat perfecte descobrir aquesta alternativa a les mases base per fer entrants salats la veritat és pràctic.

Laura: Genial Laura pues así en plan pizza seguro que le encantaran

Marta : Eh que sí bueno bonito barato ... que més volem ...

Petonets a totes i gràcies pels vostres comentars
Mai hagués pensat en fer servir el pa de motlle d'aquesta manera... Jo l'utilitzo molt a l'estiu per fer pastissos salats de tonyina, pernil, palet de crenc... Però això de passar-lo pel corró i convertir-lo en una massa plana no se m'havia acudit. Ho provaré, perquè aquestes coques de seitons tenen una pinta estupenda!

Petons!
Sargantana ha dit…
Són molt originals aquestes coques. Me les apunto per un d'aquells dies que se't presenta algú per sorpresa a l'hora de sopar i no vols tornar-li a donar truita amb patates.
MAR ha dit…
Bon dia

Anna : Doncs jo tampoc eh ... per aixó em va fer tanta gràcia aquesta recepta pel descobriment del pa de mentida com a base ràpida ....

sargantana: Doncs si que van bé aquestes idees per sortir del pas eh..

petonets i gràcies !!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu