Ves al contingut principal

PANETELLADA


Va siguem originals i penjem la recepta de panellets ...... és el que toca !!!

A mi m'agraden molt, tot i que haig d'admetre que és un sabor que em satura, massa dolç al final, però un copa l'any m'encanten tenir-los ben aprop.


A casa nostre sempre em fet els panellets, no hi ha color amb els que vénen fets a no ser que siguin de pastisseries bones bones i un altre tema a tenir en compte i més avui dia, són els diners que t'estalvies de fer-los a casa a comprar-los.

Ho sigui que com cada any ens em posat ... manos a la masa.

La recepta és la de la Carme Ruscalleda, per mi la més bona..


Ingredients


500 gr ametlla en pols
350 gr sucre
150 ml aigua mineral
1 clara d'ou sense montar
200 gr pinyons
200 gr ametlla picada
200 gr de coco rallat
Esència de coco
125 gr xocolata de cobertura
2 rovells d'ou
Codonyat

La masa jo la faig la vigilia i començem desfent en una olla ample el sucre i l'aigua deixant que es vagi formant el carmel, quan arrenqui el bull hi afegim la pols d'ametlla i no deixem de remenar fins que ens quedi una masa homogènia ben lligada, aproximadament són dos minuts.

Deixem que es refridi i un cop fred i afegim la clara d'ou remenem bé i deixem la masa a la nevera que reposi d'un dia per l'altre.

Per fer els de pinyons i els d'ametlla, és agafar la masa i fer boletes o la forma que volguem els arrebossem amb el fruit sec i cap a la bandeja del forn sobre un paper sulfuritzat, els pintem amb rovell d'ou barrejat amb unes gotetes d'aigua i els posem al forn a uns 200º uns 5/6 minuts, anem mirant nomès cal que es torrin una miqueta els pinyons o les ametlles i els treiem de seguida.

Per fer els de coco, barrejo el mateix volum de masa que de coco rallat i hi tiro unes gotetes d'essència de coco, i fem boletes i les arrebossem tot seguit amb coco rallat. Forn igual que els anteriors.



Pels de xocolata fem boletes de massapà i els enfornem i un cop freds els banyem amb xocolata de cobertura desfeta.

Pels de codonyat fem cubs i hi introduim al mig un quadrat de codonyat i li donem forma amb les mans i tot seguit els arrebossem amb sucre normal i cap al forn igual que els anteriors.

I ja està fer panellets és molt divertit i molt distret, a més és una tradició que em de mantenir viva i pasar de pares a fills .....

Comentaris

vacapaca ha dit…
Que ricos!! yo este año no he preparado ... jo! con lo mucho que me gustan ... pero otro año será ... A ti te quedaron perfectos y sobretodo pequeños ... que hay veces que se hacen unos panellets gigantes ... Un beso, Montse.
Gemma ha dit…
Visca els panellets!! És el que toca aquests dies, je je je... i ja veig que a casa vostra n'heu fet molta quantitat. Tens raó que els de casa són molt més bons ;)
Laura. ha dit…
Jooo todas con unos estupendos panellets, y yo no los he probado nunca,.... que curiosidad tengo... Los tengo que hacer.
Besos!
Glòria ha dit…
La tradició és la tradició i per Tots Sants, s'ha de menjar panellets i casolans, molt millor!.
El cullerot Festuc ha dit…
A tots els blogs catalans toca panellets...no hem de perdre les tradicions! Jo penso com tu...com els de casa no n'hi ha...ni de gust ni pels diners que ens estalviem!
Petunets,
eva.
pityenlacocina ha dit…
te han quedado deliciosos, menuda pinta, te felicito, besitos desde londres
Mercè ha dit…
Amb aquests panellets de ben segur que vau passar una bona castanyada!! :) A mi també em passa com tu, que em satura la seva dolçor, però un cop a l'any em vénen molt de gust. I com tu dius, fer-los és entretingut però si ho fem en família i acompanyats dels petits esdevé més divertit. :)
Petons!
La cuina vermella ha dit…
És una autèntica plata de pastisseria, és una meravella pels sentits. Molts petons a tu i la nena!! Muac.
MAR ha dit…
Bon dia

Vacapaca: el año que viene no te escapas .... y la verdad empiezas haciéndo bolitas y a medida que te cansas acabas haciéndo pelotas de basquet pero bueno ...

Gemma: Si filla es que a casa els dolços volen i quan en fas tothom en vol saps ....

Laura: pues con lo buena cocinera que eres te saldràn buenísimos ya te puedes poner manos a la obra.

Glória: I tant que si sino conservem nosaltres les nostres tradicions ho tenim ben clar.

Cullerot Festuc: si si tradicions forever i amb familia són coses que recordes desprès amb el pas dels anys amb molt de carinyo i per aixó ho inculques als teus fills.

Pity: muchas gracias desde Bcn

Mercè: es que mira que són dolços dolços ...eh .. però es el que diem un cop a l'any venen de gust

Cuina VErmella: Gràcies mestres !!!

petunikus a tothom i gràcies pels vostres comentaris
Marta ha dit…
Quina safata Mar!!! que bons!
xaro ha dit…
No soc gaire amant dels panellets, però aquest tenen una pinta fantàstica!!!!!
Laura ha dit…
Bon dia,
Aquest panellets t'han quedat genials!! Com es nota que es un dolç típic d'aquí, perquè totes l'hem fet! però i lo bons que estan? ummmm!!
Petonets!
Dolorss ha dit…
Ohhhh panellets!!! i jo sense fer-ne.
tens raó un cop l'any s'agraeixen molt, mes vegades potser ens cansarien.
1 petó

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…