Passa al contingut principal

PANETELLADA


Va siguem originals i penjem la recepta de panellets ...... és el que toca !!!

A mi m'agraden molt, tot i que haig d'admetre que és un sabor que em satura, massa dolç al final, però un copa l'any m'encanten tenir-los ben aprop.


A casa nostre sempre em fet els panellets, no hi ha color amb els que vénen fets a no ser que siguin de pastisseries bones bones i un altre tema a tenir en compte i més avui dia, són els diners que t'estalvies de fer-los a casa a comprar-los.

Ho sigui que com cada any ens em posat ... manos a la masa.

La recepta és la de la Carme Ruscalleda, per mi la més bona..


Ingredients


500 gr ametlla en pols
350 gr sucre
150 ml aigua mineral
1 clara d'ou sense montar
200 gr pinyons
200 gr ametlla picada
200 gr de coco rallat
Esència de coco
125 gr xocolata de cobertura
2 rovells d'ou
Codonyat

La masa jo la faig la vigilia i començem desfent en una olla ample el sucre i l'aigua deixant que es vagi formant el carmel, quan arrenqui el bull hi afegim la pols d'ametlla i no deixem de remenar fins que ens quedi una masa homogènia ben lligada, aproximadament són dos minuts.

Deixem que es refridi i un cop fred i afegim la clara d'ou remenem bé i deixem la masa a la nevera que reposi d'un dia per l'altre.

Per fer els de pinyons i els d'ametlla, és agafar la masa i fer boletes o la forma que volguem els arrebossem amb el fruit sec i cap a la bandeja del forn sobre un paper sulfuritzat, els pintem amb rovell d'ou barrejat amb unes gotetes d'aigua i els posem al forn a uns 200º uns 5/6 minuts, anem mirant nomès cal que es torrin una miqueta els pinyons o les ametlles i els treiem de seguida.

Per fer els de coco, barrejo el mateix volum de masa que de coco rallat i hi tiro unes gotetes d'essència de coco, i fem boletes i les arrebossem tot seguit amb coco rallat. Forn igual que els anteriors.



Pels de xocolata fem boletes de massapà i els enfornem i un cop freds els banyem amb xocolata de cobertura desfeta.

Pels de codonyat fem cubs i hi introduim al mig un quadrat de codonyat i li donem forma amb les mans i tot seguit els arrebossem amb sucre normal i cap al forn igual que els anteriors.

I ja està fer panellets és molt divertit i molt distret, a més és una tradició que em de mantenir viva i pasar de pares a fills .....

Comentaris

vacapaca ha dit…
Que ricos!! yo este año no he preparado ... jo! con lo mucho que me gustan ... pero otro año será ... A ti te quedaron perfectos y sobretodo pequeños ... que hay veces que se hacen unos panellets gigantes ... Un beso, Montse.
Gemma ha dit…
Visca els panellets!! És el que toca aquests dies, je je je... i ja veig que a casa vostra n'heu fet molta quantitat. Tens raó que els de casa són molt més bons ;)
Laura. ha dit…
Jooo todas con unos estupendos panellets, y yo no los he probado nunca,.... que curiosidad tengo... Los tengo que hacer.
Besos!
Glòria ha dit…
La tradició és la tradició i per Tots Sants, s'ha de menjar panellets i casolans, molt millor!.
El cullerot Festuc ha dit…
A tots els blogs catalans toca panellets...no hem de perdre les tradicions! Jo penso com tu...com els de casa no n'hi ha...ni de gust ni pels diners que ens estalviem!
Petunets,
eva.
Pity ha dit…
te han quedado deliciosos, menuda pinta, te felicito, besitos desde londres
Mercè ha dit…
Amb aquests panellets de ben segur que vau passar una bona castanyada!! :) A mi també em passa com tu, que em satura la seva dolçor, però un cop a l'any em vénen molt de gust. I com tu dius, fer-los és entretingut però si ho fem en família i acompanyats dels petits esdevé més divertit. :)
Petons!
La cuina vermella ha dit…
És una autèntica plata de pastisseria, és una meravella pels sentits. Molts petons a tu i la nena!! Muac.
MAR ha dit…
Bon dia

Vacapaca: el año que viene no te escapas .... y la verdad empiezas haciéndo bolitas y a medida que te cansas acabas haciéndo pelotas de basquet pero bueno ...

Gemma: Si filla es que a casa els dolços volen i quan en fas tothom en vol saps ....

Laura: pues con lo buena cocinera que eres te saldràn buenísimos ya te puedes poner manos a la obra.

Glória: I tant que si sino conservem nosaltres les nostres tradicions ho tenim ben clar.

Cullerot Festuc: si si tradicions forever i amb familia són coses que recordes desprès amb el pas dels anys amb molt de carinyo i per aixó ho inculques als teus fills.

Pity: muchas gracias desde Bcn

Mercè: es que mira que són dolços dolços ...eh .. però es el que diem un cop a l'any venen de gust

Cuina VErmella: Gràcies mestres !!!

petunikus a tothom i gràcies pels vostres comentaris
Marta ha dit…
Quina safata Mar!!! que bons!
xaro ha dit…
No soc gaire amant dels panellets, però aquest tenen una pinta fantàstica!!!!!
Laura ha dit…
Bon dia,
Aquest panellets t'han quedat genials!! Com es nota que es un dolç típic d'aquí, perquè totes l'hem fet! però i lo bons que estan? ummmm!!
Petonets!
dolorss ha dit…
Ohhhh panellets!!! i jo sense fer-ne.
tens raó un cop l'any s'agraeixen molt, mes vegades potser ens cansarien.
1 petó

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz