Ves al contingut principal

BABA GANOUSH

Ara que s'acosten dies de fer sopars per colles o dinars, va bé fer entrants originals però al mateix temps senzills i que no et desmontin el pressupost mensual us proposo aquest mezze o tapa d'origen àrab a base d'albergínies, molt bó, original i senzill de fer; un altre aspecte és que és un pica pica lleuger.
El baba ganoush o puré d'albergínia, és al igual que l'hummus un acompanyament o tapa tradicional de la cuina àrab.
A Síria i Palestina baba ganuj vol dir coqueta i viciosa, ja que entre que l'albergínia té poques caloríes, el plat és suau al paladar i és molt bó, doncs un cop començes a menjar-lo ja no pots parar encara que tinguis poca gana.
En Dalí diuen que li agradava molt aquest puré d'albergínies però hi feia una petita variació, en comptes de posar tahina (puré de sèsam) i afegia unes quantes anxoves de l'Escala ben aixefades ... opció a probar que li deu donar un toc més viu a la barreja i deu quedar boníssim.

Jo aquest cop el vaig acompanyar amb palets de pastanaga, d'altres cops he tallat trossets de pita petits he posat tomàquets cherry filatejats ben primets a sobre i el baba ganoush a sobre, tot plegat espolsat amb uns grams de sésam torradet i queda molt i molt bó.
  • 2 albergínies
  • 2 dents all
  • 1 cullarada oli oliva
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de comí molt
  • 60 gr de Tahina (puré de sèsam)
  • 1 iogurt
  • sal

Escalivem les albergínies al forn a 220º durant una mitja horeta, les punxem perquè es facin millor.

Un cop fetes les obrim i treïem la carn i la deixem escòrrer uns 30 minuts perquè deixin anar tota l'aigua.

Possem la carn de l'alberginia dins un bol juntament amb els alls pelats, el suc de llimona, l'oli, sal, pebre, la tahina i el iogurt natural i ho triturem tot amb el turmix que ens quedi un puré ben suau i integrat.

Ja està ja el podem servir i seure a observar el seu poder ...... viciós !!!!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanten aquests sopars de pica - pica on vas sucant salses diferents... Es crea un ambient relaxat fantàstic.
M'encanta l'hummus i segurament aquest puré d'albergínia també seria molt del meu gust ;)
Sílvia A. ha dit…
Molt bona idea! ara és temps de pensar en coses fàcils i bones!
ANNAFS ha dit…
Jo m' anoto aquesta recepta, i també la idea del Dalí, amb les anxoves...
ptns.
Mercè ha dit…
Doncs molt bona idea aquest baba ganoush de pica-pica! Així com tu dius, podem gaudir de bons sopars sense deixar-nos una fortuna. ;)
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
L'hummus m'encanta...el puré d'alberginies no l'he probat mai pero segur que el faré aviat...
Petunets,
Eva.
xaro ha dit…
M'encanten les albergínies i m'apunto aquest puré, que de segur també m'agradara molt.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…