Passa al contingut principal

BABA GANOUSH

Ara que s'acosten dies de fer sopars per colles o dinars, va bé fer entrants originals però al mateix temps senzills i que no et desmontin el pressupost mensual us proposo aquest mezze o tapa d'origen àrab a base d'albergínies, molt bó, original i senzill de fer; un altre aspecte és que és un pica pica lleuger.
El baba ganoush o puré d'albergínia, és al igual que l'hummus un acompanyament o tapa tradicional de la cuina àrab.
A Síria i Palestina baba ganuj vol dir coqueta i viciosa, ja que entre que l'albergínia té poques caloríes, el plat és suau al paladar i és molt bó, doncs un cop començes a menjar-lo ja no pots parar encara que tinguis poca gana.
En Dalí diuen que li agradava molt aquest puré d'albergínies però hi feia una petita variació, en comptes de posar tahina (puré de sèsam) i afegia unes quantes anxoves de l'Escala ben aixefades ... opció a probar que li deu donar un toc més viu a la barreja i deu quedar boníssim.

Jo aquest cop el vaig acompanyar amb palets de pastanaga, d'altres cops he tallat trossets de pita petits he posat tomàquets cherry filatejats ben primets a sobre i el baba ganoush a sobre, tot plegat espolsat amb uns grams de sésam torradet i queda molt i molt bó.
  • 2 albergínies
  • 2 dents all
  • 1 cullarada oli oliva
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • 1 culleradeta de comí molt
  • 60 gr de Tahina (puré de sèsam)
  • 1 iogurt
  • sal

Escalivem les albergínies al forn a 220º durant una mitja horeta, les punxem perquè es facin millor.

Un cop fetes les obrim i treïem la carn i la deixem escòrrer uns 30 minuts perquè deixin anar tota l'aigua.

Possem la carn de l'alberginia dins un bol juntament amb els alls pelats, el suc de llimona, l'oli, sal, pebre, la tahina i el iogurt natural i ho triturem tot amb el turmix que ens quedi un puré ben suau i integrat.

Ja està ja el podem servir i seure a observar el seu poder ...... viciós !!!!!!!

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanten aquests sopars de pica - pica on vas sucant salses diferents... Es crea un ambient relaxat fantàstic.
M'encanta l'hummus i segurament aquest puré d'albergínia també seria molt del meu gust ;)
Sílvia A. ha dit…
Molt bona idea! ara és temps de pensar en coses fàcils i bones!
ANNAFS ha dit…
Jo m' anoto aquesta recepta, i també la idea del Dalí, amb les anxoves...
ptns.
Mercè ha dit…
Doncs molt bona idea aquest baba ganoush de pica-pica! Així com tu dius, podem gaudir de bons sopars sense deixar-nos una fortuna. ;)
Petons!
El cullerot Festuc ha dit…
L'hummus m'encanta...el puré d'alberginies no l'he probat mai pero segur que el faré aviat...
Petunets,
Eva.
xaro ha dit…
M'encanten les albergínies i m'apunto aquest puré, que de segur també m'agradara molt.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz