Ves al contingut principal

PASTIS TEBI DE LLIMONA


La meva cunyada gironina té un llimoner, no, no és tracta d'una cançó, té un preciós llimoner al jardí que dóna moltes llimones, i la meva cunyada pensava ... què faré amb tantes llimones .?????? doncs li donc a la Mar que alguna cosa farà .... i sabeu aixó és genial, perque quan tens un ingredient a les mans i no saps que fer amb ell surten coses molt i molt interessants com aquest pastís de llimona que estava bonissim.

Té un toc cítric super refrescant que fa que sigui un pastís diguem "digestiu" molt lleuger i molt agradable desprès d'un bon àpat.


Així doncs animeu-vos a fer-lo és molt senzill i queda molt bó !!!!


Ingredients:


Pasta Brisa
  • 200 gr farina
  • 50 gr sucre
  • 100 gr mantega
  • 1 ou
  • sal
Crema de Llimona


  • 5 ous
  • 180 gr sucre
  • 100 gr mantega
  • 3 llimones del jardí de la meva cunyada
  • 1 taronja
  • ralladura d'una llimona

Així doncs començem fent la pasta brisa, si us agafa un atac de mandra, la compreu feta de les refrigerades i queda molt bó també i menys feina.


Per fer la pasta brisa formem un volcà amb la farina i posem a dins la mantega i l'ou i ho anem treballant, posteriorment afegim el sucre i la sal i anem fent .. anem amasant fins que ens quedi tot integrat .... una altre opció (la meva) menys romàntica, és posar-ho tot a la Thermomix i apretar la velocitat espiga ...... un cop tenim la pasta brisa feta l'envoliquem amb un drap de cuina, a poder ser net, i la deixem reposar.


Fem la crema de llimona, barrejem els ous i el sucre, com sempre ho anem treballant fins que se'ns vagi enblanquint la barreja, afegim la mantega una mica desfeta amb el microones, la ralladura de la llimona i el suc dels cítrics, les tres llimones i la taronja.


Agafem un motlle de vores baixes i estirem la pasta brisa a sobre, la punxem forçes vegades perquè no se'ns puji. Aboquem la crema de llimona a sobre i ho enfornem a 170º durant 30 minuts.


Es pot servir tant tebi com fred, nosaltres el vam menjar tebi i de veritat queda molt i molt bó.

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanten els pastissos de llimona, com tu dius són molt refrescants. I si són amb llimones de la cunyada, llavors encara és més bo ;)
ANNAFS ha dit…
Aquestes llimones sí que són ben naturals.
Aquest és un pstís ideal per aquestes dates, que si les postres son gaire empalagoses no saps ni on ficar-les.
ptns.
El cullerot Festuc ha dit…
Quina sort que et donin llimones collides del jardí! segur que el pastís estava deliciós!
Petunets,
Eva.
La cuina vermella ha dit…
A casa de llimones en gastem moltes, de fet sóc incapaç de beure aigua sense un bon raig de llimona!!!! per tant el teu pastís amb llimones casolanes el trobo perfecte per una addicta com jo. Molts petons estimada.
Marta ha dit…
Tens un cupò de loteria al meu blog. Petons
manel ha dit…
que bo que deu ser aquest pastís amb les llimones casolanes, i a més segur que com diu l'anna és ben lleuger i passa la mar de bé.
MAR ha dit…
Bon dia

Gemma: a mi també m'encanta tot dolç que porti llimona o algún cítric sino els trobo una mica empalagosos alguns.

Anna: Si que van bé per pair ... postres per pair ... ji ji ji

Cullerot Festuc: ës una barbaritat com es nota quan et dónen productes naturals i no vas al super a comprar.

Cuina VErmella: Quiina gràcia el tirar llimona a l'aigua per beure'n deu quedar molt refrescant.

Marta: moltes gràcies per la loteria

Manel: si pasa perillosament bé .... t'en fas un tip.

petonets a tothom i moltes gràcies pels vostres comentaris
Anònim ha dit…
marrrrr, a veure si el provem...
ptons
alex

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…