CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

PASTIS TEBI DE LLIMONA


La meva cunyada gironina té un llimoner, no, no és tracta d'una cançó, té un preciós llimoner al jardí que dóna moltes llimones, i la meva cunyada pensava ... què faré amb tantes llimones .?????? doncs li donc a la Mar que alguna cosa farà .... i sabeu aixó és genial, perque quan tens un ingredient a les mans i no saps que fer amb ell surten coses molt i molt interessants com aquest pastís de llimona que estava bonissim.

Té un toc cítric super refrescant que fa que sigui un pastís diguem "digestiu" molt lleuger i molt agradable desprès d'un bon àpat.


Així doncs animeu-vos a fer-lo és molt senzill i queda molt bó !!!!


Ingredients:


Pasta Brisa
  • 200 gr farina
  • 50 gr sucre
  • 100 gr mantega
  • 1 ou
  • sal
Crema de Llimona


  • 5 ous
  • 180 gr sucre
  • 100 gr mantega
  • 3 llimones del jardí de la meva cunyada
  • 1 taronja
  • ralladura d'una llimona

Així doncs començem fent la pasta brisa, si us agafa un atac de mandra, la compreu feta de les refrigerades i queda molt bó també i menys feina.


Per fer la pasta brisa formem un volcà amb la farina i posem a dins la mantega i l'ou i ho anem treballant, posteriorment afegim el sucre i la sal i anem fent .. anem amasant fins que ens quedi tot integrat .... una altre opció (la meva) menys romàntica, és posar-ho tot a la Thermomix i apretar la velocitat espiga ...... un cop tenim la pasta brisa feta l'envoliquem amb un drap de cuina, a poder ser net, i la deixem reposar.


Fem la crema de llimona, barrejem els ous i el sucre, com sempre ho anem treballant fins que se'ns vagi enblanquint la barreja, afegim la mantega una mica desfeta amb el microones, la ralladura de la llimona i el suc dels cítrics, les tres llimones i la taronja.


Agafem un motlle de vores baixes i estirem la pasta brisa a sobre, la punxem forçes vegades perquè no se'ns puji. Aboquem la crema de llimona a sobre i ho enfornem a 170º durant 30 minuts.


Es pot servir tant tebi com fred, nosaltres el vam menjar tebi i de veritat queda molt i molt bó.

8 comentaris:

Gemma ha dit...

M'encanten els pastissos de llimona, com tu dius són molt refrescants. I si són amb llimones de la cunyada, llavors encara és més bo ;)

ANNAFS ha dit...

Aquestes llimones sí que són ben naturals.
Aquest és un pstís ideal per aquestes dates, que si les postres son gaire empalagoses no saps ni on ficar-les.
ptns.

El cullerot Festuc ha dit...

Quina sort que et donin llimones collides del jardí! segur que el pastís estava deliciós!
Petunets,
Eva.

La cuina vermella ha dit...

A casa de llimones en gastem moltes, de fet sóc incapaç de beure aigua sense un bon raig de llimona!!!! per tant el teu pastís amb llimones casolanes el trobo perfecte per una addicta com jo. Molts petons estimada.

Marta ha dit...

Tens un cupò de loteria al meu blog. Petons

manel ha dit...

que bo que deu ser aquest pastís amb les llimones casolanes, i a més segur que com diu l'anna és ben lleuger i passa la mar de bé.

MAR ha dit...

Bon dia

Gemma: a mi també m'encanta tot dolç que porti llimona o algún cítric sino els trobo una mica empalagosos alguns.

Anna: Si que van bé per pair ... postres per pair ... ji ji ji

Cullerot Festuc: ës una barbaritat com es nota quan et dónen productes naturals i no vas al super a comprar.

Cuina VErmella: Quiina gràcia el tirar llimona a l'aigua per beure'n deu quedar molt refrescant.

Marta: moltes gràcies per la loteria

Manel: si pasa perillosament bé .... t'en fas un tip.

petonets a tothom i moltes gràcies pels vostres comentaris

Anònim ha dit...

marrrrr, a veure si el provem...
ptons
alex