Passa al contingut principal

PASTIS TEBI DE LLIMONA


La meva cunyada gironina té un llimoner, no, no és tracta d'una cançó, té un preciós llimoner al jardí que dóna moltes llimones, i la meva cunyada pensava ... què faré amb tantes llimones .?????? doncs li donc a la Mar que alguna cosa farà .... i sabeu aixó és genial, perque quan tens un ingredient a les mans i no saps que fer amb ell surten coses molt i molt interessants com aquest pastís de llimona que estava bonissim.

Té un toc cítric super refrescant que fa que sigui un pastís diguem "digestiu" molt lleuger i molt agradable desprès d'un bon àpat.


Així doncs animeu-vos a fer-lo és molt senzill i queda molt bó !!!!


Ingredients:


Pasta Brisa
  • 200 gr farina
  • 50 gr sucre
  • 100 gr mantega
  • 1 ou
  • sal
Crema de Llimona


  • 5 ous
  • 180 gr sucre
  • 100 gr mantega
  • 3 llimones del jardí de la meva cunyada
  • 1 taronja
  • ralladura d'una llimona

Així doncs començem fent la pasta brisa, si us agafa un atac de mandra, la compreu feta de les refrigerades i queda molt bó també i menys feina.


Per fer la pasta brisa formem un volcà amb la farina i posem a dins la mantega i l'ou i ho anem treballant, posteriorment afegim el sucre i la sal i anem fent .. anem amasant fins que ens quedi tot integrat .... una altre opció (la meva) menys romàntica, és posar-ho tot a la Thermomix i apretar la velocitat espiga ...... un cop tenim la pasta brisa feta l'envoliquem amb un drap de cuina, a poder ser net, i la deixem reposar.


Fem la crema de llimona, barrejem els ous i el sucre, com sempre ho anem treballant fins que se'ns vagi enblanquint la barreja, afegim la mantega una mica desfeta amb el microones, la ralladura de la llimona i el suc dels cítrics, les tres llimones i la taronja.


Agafem un motlle de vores baixes i estirem la pasta brisa a sobre, la punxem forçes vegades perquè no se'ns puji. Aboquem la crema de llimona a sobre i ho enfornem a 170º durant 30 minuts.


Es pot servir tant tebi com fred, nosaltres el vam menjar tebi i de veritat queda molt i molt bó.

Comentaris

Gemma ha dit…
M'encanten els pastissos de llimona, com tu dius són molt refrescants. I si són amb llimones de la cunyada, llavors encara és més bo ;)
ANNAFS ha dit…
Aquestes llimones sí que són ben naturals.
Aquest és un pstís ideal per aquestes dates, que si les postres son gaire empalagoses no saps ni on ficar-les.
ptns.
El cullerot Festuc ha dit…
Quina sort que et donin llimones collides del jardí! segur que el pastís estava deliciós!
Petunets,
Eva.
La cuina vermella ha dit…
A casa de llimones en gastem moltes, de fet sóc incapaç de beure aigua sense un bon raig de llimona!!!! per tant el teu pastís amb llimones casolanes el trobo perfecte per una addicta com jo. Molts petons estimada.
Marta ha dit…
Tens un cupò de loteria al meu blog. Petons
Cuinagenerosa ha dit…
que bo que deu ser aquest pastís amb les llimones casolanes, i a més segur que com diu l'anna és ben lleuger i passa la mar de bé.
MAR ha dit…
Bon dia

Gemma: a mi també m'encanta tot dolç que porti llimona o algún cítric sino els trobo una mica empalagosos alguns.

Anna: Si que van bé per pair ... postres per pair ... ji ji ji

Cullerot Festuc: ës una barbaritat com es nota quan et dónen productes naturals i no vas al super a comprar.

Cuina VErmella: Quiina gràcia el tirar llimona a l'aigua per beure'n deu quedar molt refrescant.

Marta: moltes gràcies per la loteria

Manel: si pasa perillosament bé .... t'en fas un tip.

petonets a tothom i moltes gràcies pels vostres comentaris
Anònim ha dit…
marrrrr, a veure si el provem...
ptons
alex

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque...

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal...

ESPIRALS D'ESCALIVADA AMB FORMATGE DE CABRA

Com ja us vaig dir en el pica pica de l'arrós negre que vam fer diumenge, hi havia uns espirals d'escalivada molt bons, entretingudets de fer però que els pots deixar preparats el dia abans a la nevera per que vagin agafant consistència per l'hora de tallar-los no tenir sorpreses. Jo en vaig fer dos de rollets que desprès vaig tallar i em van sortir unes 16 porcions més o menys. Per fer un parell doncs necessitarem: 3 pebrots vermells 2 albergínies 300 gr formatge de cabra rulo Alfàbrega fresca Sal pebre oli Paper film Paper de plata Paquet de crackers o torrades Salsa pesto Encenem el forn a 250º amb el foc a d'alt i a baix i posem en una bandeja els tres pebrots vermells que s'escalivin una bona estona. (bona estona = 1 hora) Un cop tenim el pebrot escalivat, el deixem refredar, el pelarem i en farem tires el més senceres que poguem i el posarem primer en un escorredor que deixi anar aigua i per últim sobre paper de cuina que absorbeixi tota l'aigua que no ha ...