Ves al contingut principal

BESCUIT MARBRE






Bè perdoneu però la tornada ha estat més lenta del que esperava .... serà el pes dels torrons ... no ho sé però si que m'he enmandrit d'una forma inusual en mi però intentem agafar el ritme.


Avui us proposo un bescuit que de fora no té res d'especial però quan el talles queda molt vistós i sobretot molt i molt bó !!! És un bescuit com molts que fem però amb un toc diferent, aixi canviem de quan en quan.



- 80 gr de xocolata negre
- 3 ous
- 175 gr de mantega
- 180 gr de sucre llustre
- 150 gr de farina
- 1 llimona
- 1/2 sobre de llevat


Primer de tot separem la clara del rovell dels ous.

Montem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una masa blanquinosa.

Afegima la farina amb la mantega a punt de pomada.

Hi barrejem el llevat i les clares a punt de neu.

Repartim la barreja anterior feta amb els rovells , el sucre, la farina, la mantega, llevat i les clares a punt de neu en dos bols diferents.

Desfem la xocolata al bany maria o al microones i l'afegim a un dels dos bols.
Ratllem la pell de la llimona a l'altre bol.

Agafem un motlle i anem intercal.lant capes de masa amb la xocolata i masa amb la pell de la llimona rallada.

Enfornem uns 50 minuts a 180º amb la modelitat de turbo.
I ja està queda molt bó i el més divertit és obrir-lo i a part de menjar-lo, veure com han quedat distribuides les capas bicolors.
Bon profit !!

Comentaris

Glòria ha dit…
Que bo!. Ara me'n menjaria un trosset amb un cafetó!. Quan dius opció turbo del forn, vol dir que només hi poses l'aire, sense escalfor de baix, o les dues coses?
Gemma ha dit…
M'encanta el marbrejat d'aquesta coca, és la recepta de sempre però amb una presentació molt vistosa. Ideal per l'esmorzar amb el cafè amb llet... bonísism!
Margarida ha dit…
Sí que t'has tornat mandrosa, sí, i t'haurem de renyar! je,je...
Molt bo aquest bescuit marbre. Fa molt de temps que no en menjo, i me n'has fet venir ganes. Un dia d'aquests el tornaré a fer!
Una abraçada
Sílvia A. ha dit…
Poc a poc tornem al món de la cuina no???
Molt bo aquest bescuit tant per esmorçar com per berenar...
Mercè ha dit…
Mar, ànims amb la tornada! ;)
Aquest bescuit marbrejat queda molt bonic a la vista i per esmorzar entra amb els ulls tancats! ;)
Petons!
MAR ha dit…
Hola blogueres cuineres:

Glòria: no no opció turbo però el forn a uns 170º

Gemma: Si és una temptació per brenar, esmorçar, dp de dinar, sopar .... en fin ... un pecat !!

Margarida: Ai si ja ho sé teniu raó però no he tingut una bona començada d'any i no estava massa animada la veritat ara de mica en mica ens posem les piles.

Silvia: si poc a poc, però tant a poc a poc que semblo una tortuga !!

MErcè: Gràcies Mercè venint de tú és tot un honor ... ji ji ji

Petonets a totes les incondicionals
illetapitita ha dit…
Mandrosa però has tornat!
Aquest bescuit és ideal per esmorzar o berenar, m'agrada!
Una abraçada!
ANNAFS ha dit…
Un bescuit ben bo, i ben vistós.
Bona proposta.
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…