Passa al contingut principal

BESCUIT MARBRE






Bè perdoneu però la tornada ha estat més lenta del que esperava .... serà el pes dels torrons ... no ho sé però si que m'he enmandrit d'una forma inusual en mi però intentem agafar el ritme.


Avui us proposo un bescuit que de fora no té res d'especial però quan el talles queda molt vistós i sobretot molt i molt bó !!! És un bescuit com molts que fem però amb un toc diferent, aixi canviem de quan en quan.



- 80 gr de xocolata negre
- 3 ous
- 175 gr de mantega
- 180 gr de sucre llustre
- 150 gr de farina
- 1 llimona
- 1/2 sobre de llevat


Primer de tot separem la clara del rovell dels ous.

Montem els rovells amb el sucre fins que ens quedi una masa blanquinosa.

Afegima la farina amb la mantega a punt de pomada.

Hi barrejem el llevat i les clares a punt de neu.

Repartim la barreja anterior feta amb els rovells , el sucre, la farina, la mantega, llevat i les clares a punt de neu en dos bols diferents.

Desfem la xocolata al bany maria o al microones i l'afegim a un dels dos bols.
Ratllem la pell de la llimona a l'altre bol.

Agafem un motlle i anem intercal.lant capes de masa amb la xocolata i masa amb la pell de la llimona rallada.

Enfornem uns 50 minuts a 180º amb la modelitat de turbo.
I ja està queda molt bó i el més divertit és obrir-lo i a part de menjar-lo, veure com han quedat distribuides les capas bicolors.
Bon profit !!

Comentaris

Glòria ha dit…
Que bo!. Ara me'n menjaria un trosset amb un cafetó!. Quan dius opció turbo del forn, vol dir que només hi poses l'aire, sense escalfor de baix, o les dues coses?
Gemma ha dit…
M'encanta el marbrejat d'aquesta coca, és la recepta de sempre però amb una presentació molt vistosa. Ideal per l'esmorzar amb el cafè amb llet... bonísism!
Margarida ha dit…
Sí que t'has tornat mandrosa, sí, i t'haurem de renyar! je,je...
Molt bo aquest bescuit marbre. Fa molt de temps que no en menjo, i me n'has fet venir ganes. Un dia d'aquests el tornaré a fer!
Una abraçada
Sílvia A. ha dit…
Poc a poc tornem al món de la cuina no???
Molt bo aquest bescuit tant per esmorçar com per berenar...
Mercè ha dit…
Mar, ànims amb la tornada! ;)
Aquest bescuit marbrejat queda molt bonic a la vista i per esmorzar entra amb els ulls tancats! ;)
Petons!
MAR ha dit…
Hola blogueres cuineres:

Glòria: no no opció turbo però el forn a uns 170º

Gemma: Si és una temptació per brenar, esmorçar, dp de dinar, sopar .... en fin ... un pecat !!

Margarida: Ai si ja ho sé teniu raó però no he tingut una bona començada d'any i no estava massa animada la veritat ara de mica en mica ens posem les piles.

Silvia: si poc a poc, però tant a poc a poc que semblo una tortuga !!

MErcè: Gràcies Mercè venint de tú és tot un honor ... ji ji ji

Petonets a totes les incondicionals
illetapitita ha dit…
Mandrosa però has tornat!
Aquest bescuit és ideal per esmorzar o berenar, m'agrada!
Una abraçada!
ANNAFS ha dit…
Un bescuit ben bo, i ben vistós.
Bona proposta.
ptns.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz