Ves al contingut principal

VAIG VENINT ... A POC A POC ....

Primer de tot feliç any nou i seguit, una disculpa per haver estat tants dies desconectada del món gastronómic que tant m'agrada, però francament estava una mica saturada de menjars, dolços i begudes i em venia molt de gust fer una depuració tant mental com estomacal del tema nadalenc i efectes col.laterals adjunts.
Però ja estem aqui de nou, les festes han anat molt i molt bé i tant el tió com els reis s'han portat molt bé amb nosaltres. Hem carregat piles per enfrontar-nos a un 2010 amb moltes ganes i amb una única missió SER FELIÇOS i el més important FER FELIÇOS als demés, .... , si més no els hi tindrem les panxes contentes.


Tots els àpats els hem fet a casa els avis i familia per tant no he cuinat res de res, menys el cap d'any que ens vem trobar una colla d'amics i vem fer un sopar de poca feina però divertit que us adjunto les fotos, la veritat poca cosa hi ha a explicar, el menú va consistir en :
  • Amanida amb tomàquet, foramatge de cabra gratinat, pinyons torrats, trossets de pa torrats, bacon fregit i vinagreta de mostassa.





  • Llagostins bullits amb salsa rosa (bullits amb aigua, porro, llorer i pastanaga ... del qual va quedar un fumet bonissim que el tenim al congelador esperant un bon arrós)


    • Patés de diverses classes amb torradetes:



    • Reglette de formatge (véase foto) i patata bullida


    • Salmó fumat amb torradetes amb mantega salada




    • Raïm, mandarines, torrons i neules.

    • Bicarbonat i almax.
    Bè desprès el millor, com sempre dels sopars amb amics, va ser el gaudir del menjar i la sobretaula que es va allargar fins les quatre del mati ... com direu? ballant? fumant? bebent? anat de discoteques? .... nooooooooooooooo .... ni ganes .............. jugant al UNO !!!! un joc de cartes que és tant tonto com divertidissim ..!!!!!!!!!!!!!!

    Comentaris

    Dolorss ha dit…
    Poc a poc anem tornant tots a la "normalitat" sobre tot gastronòmica.
    Aquest dies també intentem menjar més sa que mai.
    Ens veiem per les cuines!!!
    Un petó.
    Gemma ha dit…
    Quina sort anar de convidada :)
    A poc a poc tots agafem el ritme normal de l'any...
    Margarida ha dit…
    Ai, ai, ai, que sou com nens! ja,ja.ja..

    Sí, tots estem una mica saturats de tantes festes i tants menjars, per això ara ens convé coses lleugeres. Vés pensant, doncs, què ens faràs a la propera recepta, que ja tinc les amanides una mica avorrides!
    Una abraçada!
    Laura. ha dit…
    Me encanta el Uno!!! nosotros tambien hemos pasado horas y horas jugando jajaja...

    Te pasa como a mi, en Navidad no cocino nada, como mucho, llevo el postre. Y el roscón, que eso si lo preparo siempre yo.
    Besos!
    illetapitita ha dit…
    Hem d'anar agafant el ritme tots plegats que amb aquests dies...
    És ben veritat el que dius de l'UNO, nosaltres també hi juguem a vegades...
    Bon any!
    josep ha dit…
    Mar,
    De mica en mica s'omple la pica diuen. Doncs això, després dels "tiberis", una mica de calma i tornar a les coses saludables que s'obliden una mica aquests dies.
    Una abraçada
    MAR ha dit…
    Ai si bona raó teniu tots plegats que el ritme costa una mica d'agafar eh ... s'està bé de vacances de nadal francament perque negar-ho .. !!!!!!!!

    Petonets a tothom i gracies pels vostres comentaris
    ANNAFS ha dit…
    Amb la nostra colla d' amics també ens hem passat hores jugant a l' uno.
    Ara a vegades jugem al quatro, que es també molt divertit. La qüestió és passar-s'ho bé, no?, ara ja tornarem a la rutina i si es pot fer de mica en mica, millor.
    La cuina vermella ha dit…
    Bon any a tu també, preciosa. Nosaltres ens en duem el uno quan marxem de vacances, ens hi podem estar hores jugant!! Un plaer tornar a estar amb tu. petons.
    Mercè ha dit…
    Mar, bon any!!! :)
    Jo aquests dies també he descansat, però haig de dir que també he cuinat! :p jajaja
    Ara toca tornar a les amanides, eh? ;)
    Petons!

    Entrades populars d'aquest blog

    FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

    Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
    És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
    Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

    La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
    Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
    Necessitarem:

    - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
    - 1 pot salsa de carn Bovril
    - Llard
    - Mostassa Maille Dijone
    - Compota Poma
    - Sal Pebre

    Pe…

    BUNYOLS DE BACALLÀ

    Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
    Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

    FIDEUA SIPIA I GAMBES

    Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

    Ingredients per 2 persones:
    600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…