Passa al contingut principal

VAIG VENINT ... A POC A POC ....

Primer de tot feliç any nou i seguit, una disculpa per haver estat tants dies desconectada del món gastronómic que tant m'agrada, però francament estava una mica saturada de menjars, dolços i begudes i em venia molt de gust fer una depuració tant mental com estomacal del tema nadalenc i efectes col.laterals adjunts.
Però ja estem aqui de nou, les festes han anat molt i molt bé i tant el tió com els reis s'han portat molt bé amb nosaltres. Hem carregat piles per enfrontar-nos a un 2010 amb moltes ganes i amb una única missió SER FELIÇOS i el més important FER FELIÇOS als demés, .... , si més no els hi tindrem les panxes contentes.


Tots els àpats els hem fet a casa els avis i familia per tant no he cuinat res de res, menys el cap d'any que ens vem trobar una colla d'amics i vem fer un sopar de poca feina però divertit que us adjunto les fotos, la veritat poca cosa hi ha a explicar, el menú va consistir en :
  • Amanida amb tomàquet, foramatge de cabra gratinat, pinyons torrats, trossets de pa torrats, bacon fregit i vinagreta de mostassa.





  • Llagostins bullits amb salsa rosa (bullits amb aigua, porro, llorer i pastanaga ... del qual va quedar un fumet bonissim que el tenim al congelador esperant un bon arrós)


    • Patés de diverses classes amb torradetes:



    • Reglette de formatge (véase foto) i patata bullida


    • Salmó fumat amb torradetes amb mantega salada




    • Raïm, mandarines, torrons i neules.

    • Bicarbonat i almax.
    Bè desprès el millor, com sempre dels sopars amb amics, va ser el gaudir del menjar i la sobretaula que es va allargar fins les quatre del mati ... com direu? ballant? fumant? bebent? anat de discoteques? .... nooooooooooooooo .... ni ganes .............. jugant al UNO !!!! un joc de cartes que és tant tonto com divertidissim ..!!!!!!!!!!!!!!

    Comentaris

    dolorss ha dit…
    Poc a poc anem tornant tots a la "normalitat" sobre tot gastronòmica.
    Aquest dies també intentem menjar més sa que mai.
    Ens veiem per les cuines!!!
    Un petó.
    Gemma ha dit…
    Quina sort anar de convidada :)
    A poc a poc tots agafem el ritme normal de l'any...
    Margarida ha dit…
    Ai, ai, ai, que sou com nens! ja,ja.ja..

    Sí, tots estem una mica saturats de tantes festes i tants menjars, per això ara ens convé coses lleugeres. Vés pensant, doncs, què ens faràs a la propera recepta, que ja tinc les amanides una mica avorrides!
    Una abraçada!
    Laura. ha dit…
    Me encanta el Uno!!! nosotros tambien hemos pasado horas y horas jugando jajaja...

    Te pasa como a mi, en Navidad no cocino nada, como mucho, llevo el postre. Y el roscón, que eso si lo preparo siempre yo.
    Besos!
    illetapitita ha dit…
    Hem d'anar agafant el ritme tots plegats que amb aquests dies...
    És ben veritat el que dius de l'UNO, nosaltres també hi juguem a vegades...
    Bon any!
    josep ha dit…
    Mar,
    De mica en mica s'omple la pica diuen. Doncs això, després dels "tiberis", una mica de calma i tornar a les coses saludables que s'obliden una mica aquests dies.
    Una abraçada
    MAR ha dit…
    Ai si bona raó teniu tots plegats que el ritme costa una mica d'agafar eh ... s'està bé de vacances de nadal francament perque negar-ho .. !!!!!!!!

    Petonets a tothom i gracies pels vostres comentaris
    ANNAFS ha dit…
    Amb la nostra colla d' amics també ens hem passat hores jugant a l' uno.
    Ara a vegades jugem al quatro, que es també molt divertit. La qüestió és passar-s'ho bé, no?, ara ja tornarem a la rutina i si es pot fer de mica en mica, millor.
    La cuina vermella ha dit…
    Bon any a tu també, preciosa. Nosaltres ens en duem el uno quan marxem de vacances, ens hi podem estar hores jugant!! Un plaer tornar a estar amb tu. petons.
    Mercè ha dit…
    Mar, bon any!!! :)
    Jo aquests dies també he descansat, però haig de dir que també he cuinat! :p jajaja
    Ara toca tornar a les amanides, eh? ;)
    Petons!

    Entrades populars d'aquest blog

    PIZZA CARLA

    A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

    FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

    Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

    BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

    Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu