Ves al contingut principal

PASTIS SERGI



Si teniu tota la raó del món tinc el blog una mica abandonat però estic molt ocupada i capficada amb temes de casa i vulguis que no costa fer parèntesis com per seure davant de l'ordinador i posar coses bones; de totes formes tot té solució i més quan tens grans amics com el Sergi, un habitual de la nostre taula i de casa nostre, excel.lent cuiner sempre és un plaer anar a sopar a casa seva ... autodidacte al 100 % fa uns plats que estàn sempre per llepar-se els dits.
Lúltim sopar que vam fer a casa ens va portar de postres aquest pastís, i a part de lo boníssim que estava i de la presència el millor de tot es que el va fer amb el micrones .. !!!!!!!!!
De verita feu-lo perquè va quedar bonissim, finissim ..... un plaer pels sentits !!!

Us poso tal qual la recepta del Sergi:

  • 1 paquet de galetes Maria
  • 60 gr de mantega estovada
  • 3 ous
  • 1 tarrina de formatge fresc tipus Philadelphia
  • 2 iogurts naturals
  • 8 cullerades soperes de sucre
  • 2 cullerades soperes de Maizena
  • Maduixes filatejades
  • 1 cullarada de confitura de maduixa
  1. Triturem les galetes i les barrejem amb un ou i la mantega fins que formi una pasta.
  2. A continuació, forrem un motlle de pastis amb paper film i hi aboquem la pasta preparada, tapar bé el fons i els laterals del motlle formant un cistell.
  3. Barrejem la resta d'ingredients menys les maduixes a la batidora i posem aquesta barreja dins el motlle forrat amb la galeta i la mantega i ou.
  4. El posem al micrones a potència màxima durant 15 minuts
  5. El deixem refredar i el decorem amb les maduixes, o qualsevol altre fruita.
  6. Barrejem la mermelada o confitura amb una mica d'aigua calenta i pintem per sobre les maduixes per donar-li un toc brillant final.
  7. A menjar !!!!!!!!!!!!!!

Comentaris

Dolorss ha dit…
Felicitats per al Sergi, jo també hagués vingut al sopar de saber que havia unes postres tan magnífiques ;-)
No t'amoinis amb la feina, sabem esperar.
Petons
BuenasMigas. ha dit…
Hola Mar!!

Tant el pastis 'Sergi' com el bescuit marbre, tenen un aspecte imponent.

Felicitats.

pd. Penso com la Dolorss, et dic el mateix. Gaudeix del blog al teu ritme, que nosaltres ens adaptem. Petons.
Gemma ha dit…
Sort que has trobat un momentet per posar aquesta recepta tan original... un pastís tot sencer fet al microones!!!
Amb convidats així, jo també organitzaria sopars, eh? :)
Laura. ha dit…
En el micro?? me lo llevo, me ha encantado, tu amigo es un artista!
Besos!
Mercè ha dit…
Felicitats a en Sergi!! Que bé tenir amics així, no? D'aquesta manera les tasques a la cuina queden repartides. :)
Petons!
Margarida ha dit…
Sí que et trobem a faltar, sí! Sort que ens véns amb aquest pastís del Sergi. Ja m'agradaria tenir amics així! Que et portin les postres a casa i que , a més, siguin boníssimes!

Un petó!
El cullerot Festuc ha dit…
Sempre dic que el microones el tinc desaprofitat...només el faig servir per escalfar!!! M'ahuré de mirar aquesta recepta i fer-la bena aviat!
Petunets,
Eva.
MAR ha dit…
Boon dia a tothom

Moltes gràcies per la vostre comprensió i pels vostres comentaris del Sergi i el seu pastís la veritat es que fa coses boníssimes i sempre diu el mateix, no sé com quedarà perquè ho he fet en un tres i no res i sempre queda tot molt bó !!!

Petonassos a totes i gràcies
ANNAFS ha dit…
Quin pastís més bo. Amb maduixes, que ara començen a ser bones, i fet al microones.
xaro ha dit…
Quina sort tenir amics que et porten aquests postres tant magnífics!!!!!

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…