Ves al contingut principal

LASAGNA R.N.

A casa ens encanta la pasta, és igual com la fem amb amanida, gratinada al forn, amb salsa de crema de llet, de carn, pestos, farcides de tot tipus de coses .... és igual. A mi el que més m'agrada és quan tinc temps fer canelons i lasagnes ja que les pots farcir de tot alló que et pasi per la imaginació.

Doncs aquest cop el diumenge pasat vam fer una lasagna RN (Restes Nevera), sabeu d'aquells dies que obres la nevera i tot són tuppers de restes del dia anterior .... doncs bé aquest va ser el cas de diumenge pasat i a grosso modo podem dir que l'única cosa que vaig fer nova va ser la beixamel que l'acompanyava.

- 1 paquet de saltejat de verdures de la Sirena : esberginia, mongeta verda, pebrot verd i vermell, ceba, carbassó.

- Salsa de tomàquet natural: tomàquets vermells rallats amb un sofregit de ceba, sal i pebre

- 1 caixa de plaques de lasagna, compreu aquestes que posa lasagna fàcil amb 20 min d'aigua calenta queden perfectes.

- 10 xampinyons frescos

- Parmesano rallat

- 500 gr de carn picada de pollastre

- 1 botifarra de pagés amb pebre d'uns 30/35 cm

-Beixamel: mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre

Començarem posant les plaques de lasagna en aigua calenta uns 20 minuts.

Sofregit de tomàquet: Agafem una cassola i hi posem oli, afegim la ceba ben picadeta i quan agafi color el tomàquet rallat, ho deixem reduïr però no massa.

Tot seguit afegim al sofregit la carn picada de pollastre i buidem la butifarra que surti tota la carn picada i hi fem un parell de voltes fins que la carn agafi color; tot seguit tirem les verdures saltejades de la sirena (que com les vam fer el dia abans ja les teniem), els xampinyons tallats petitons i ho rectifiquem tot plegat de sal i pebre.

Fem una bexamel amb la mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre ... jo la faig sempre a "ojimetro" ens ha de quedar una mica compacte ja que serà per gratinar.

Agafem una font que pugui anar al forn, a la base extenem una capa de beixamel i hi col.loquem a sobre la primera placa de lasagna, hi posem el farcit i espolsem amb una mica de parmesano rallat, col.loquem una segona placa de lasagna i farcit més parmesano aixi succesivament fins com volguem que sigui d'alta la lasagna.

L'últim pas és extendre la beixamel per sobre, sense escatimar perquè a mi personalment és el que més m'agrada ..... i hi posem per sobre parmesano rallat dues boletes de mantega i cap al forn a gratinar uns 10 minuts.

A mi m'agrada molt aquest plat, perquè és senzill de fer, económic tant com vulguis, tot depèn dels ingredients del farcit, fa festa perquè fa paxoca i és plat únic !!!!!

Comentaris

Margarida ha dit…
És veritat, a mi també m'agraden els plats com aquest: plat únic i "andando"!
M'ha encantat això de RN (em pensava que era Recién Nacido)...
UNa abraçada
Gemma ha dit…
Je je je... m 'agrada això de RN!! Aquests plats són els millors, et permeten fer net de nevera i sovint queden més bons que si compressis els ingredients expressament, oi?
Glòria ha dit…
Un títol molt divertit per a una recepta molt pràctica!.
ANNAFS ha dit…
Molt bona aquesta lasagna amb R N. jo també n' hauria de fer sovint per aprovitar les sobres que a vegades no saps com fer-ho perquè quedi una mica original.
El cullerot Festuc ha dit…
Em preguntava que era això de RN!!! jejeje!!! ës tot un art poder aprofitar les sobres i cuinar un plat tan bo com aquesta lasagna!!!
Petunets,
Eva.

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…