Passa al contingut principal

LASAGNA R.N.

A casa ens encanta la pasta, és igual com la fem amb amanida, gratinada al forn, amb salsa de crema de llet, de carn, pestos, farcides de tot tipus de coses .... és igual. A mi el que més m'agrada és quan tinc temps fer canelons i lasagnes ja que les pots farcir de tot alló que et pasi per la imaginació.

Doncs aquest cop el diumenge pasat vam fer una lasagna RN (Restes Nevera), sabeu d'aquells dies que obres la nevera i tot són tuppers de restes del dia anterior .... doncs bé aquest va ser el cas de diumenge pasat i a grosso modo podem dir que l'única cosa que vaig fer nova va ser la beixamel que l'acompanyava.

- 1 paquet de saltejat de verdures de la Sirena : esberginia, mongeta verda, pebrot verd i vermell, ceba, carbassó.

- Salsa de tomàquet natural: tomàquets vermells rallats amb un sofregit de ceba, sal i pebre

- 1 caixa de plaques de lasagna, compreu aquestes que posa lasagna fàcil amb 20 min d'aigua calenta queden perfectes.

- 10 xampinyons frescos

- Parmesano rallat

- 500 gr de carn picada de pollastre

- 1 botifarra de pagés amb pebre d'uns 30/35 cm

-Beixamel: mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre

Començarem posant les plaques de lasagna en aigua calenta uns 20 minuts.

Sofregit de tomàquet: Agafem una cassola i hi posem oli, afegim la ceba ben picadeta i quan agafi color el tomàquet rallat, ho deixem reduïr però no massa.

Tot seguit afegim al sofregit la carn picada de pollastre i buidem la butifarra que surti tota la carn picada i hi fem un parell de voltes fins que la carn agafi color; tot seguit tirem les verdures saltejades de la sirena (que com les vam fer el dia abans ja les teniem), els xampinyons tallats petitons i ho rectifiquem tot plegat de sal i pebre.

Fem una bexamel amb la mantega, farina, llet, nou moscada, sal i pebre ... jo la faig sempre a "ojimetro" ens ha de quedar una mica compacte ja que serà per gratinar.

Agafem una font que pugui anar al forn, a la base extenem una capa de beixamel i hi col.loquem a sobre la primera placa de lasagna, hi posem el farcit i espolsem amb una mica de parmesano rallat, col.loquem una segona placa de lasagna i farcit més parmesano aixi succesivament fins com volguem que sigui d'alta la lasagna.

L'últim pas és extendre la beixamel per sobre, sense escatimar perquè a mi personalment és el que més m'agrada ..... i hi posem per sobre parmesano rallat dues boletes de mantega i cap al forn a gratinar uns 10 minuts.

A mi m'agrada molt aquest plat, perquè és senzill de fer, económic tant com vulguis, tot depèn dels ingredients del farcit, fa festa perquè fa paxoca i és plat únic !!!!!

Comentaris

Margarida ha dit…
És veritat, a mi també m'agraden els plats com aquest: plat únic i "andando"!
M'ha encantat això de RN (em pensava que era Recién Nacido)...
UNa abraçada
Gemma ha dit…
Je je je... m 'agrada això de RN!! Aquests plats són els millors, et permeten fer net de nevera i sovint queden més bons que si compressis els ingredients expressament, oi?
Glòria ha dit…
Un títol molt divertit per a una recepta molt pràctica!.
ANNAFS ha dit…
Molt bona aquesta lasagna amb R N. jo també n' hauria de fer sovint per aprovitar les sobres que a vegades no saps com fer-ho perquè quedi una mica original.
El cullerot Festuc ha dit…
Em preguntava que era això de RN!!! jejeje!!! ës tot un art poder aprofitar les sobres i cuinar un plat tan bo com aquesta lasagna!!!
Petunets,
Eva.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz