Ves al contingut principal

SALMÓ TERIYAKI

Segueixo monotemàtica de Japó, com ja us vaig dir he fet un taller de cuina super interessant de cuina asiàtica i l'altre dia us vaig ensenyar com em va sortir el sushi, doncs avui pels amants de peix .. us presento tot un senyor salmó macerat previament amb soja i mirin, és un plat super senzill i queda bonissim, a més cadascú se'l pot deixar al punt de cocció que prefereixi, jo per exemple m'agrada que quedi el centre crú, però tot són gustos; el punt de cocció quedarà com el del filet ... crú, poc fet, fet, molt fet, sucarrimat .... el que es vulgui !!!

Necesitem per quatre persones:
  • 4 Filets de salmó gruixuts d'uns 7 cm. amb escames i sense espines.

  • 4 Cullerades de salsa de soja
  • 4 Cullerades de Mirin, vi dolç d'arrós.

  • 1 Cullerada de Sucre
  • Sèsam blanc

  • Sèsam negre

  • Oli de girasol


Començarem agafant un bol ample on ens hi càpiga desprès el salmó tallat a trossos grossos i farem la barreja del marinat amb la salsa de soja, el mirin i el sucre.

Tallem els filets de salmó, hauriem de fer peçes de 3 cm x 3 cm aprox. treïem amb pinçes les espines que hagin quedat i introduïm el peix en la marinada que hem fet.
Ho deixem a la nevera com a màxim 30 minuts.

Un cop transcorregut el temps de maridatge, agafem un cassola,paella .... i EN FRED (es posa en fred perque el salmó ha estat marinat amb una barreja que porta sucre si els possesim en calent el sucre es cremaria de seguida i no es faria la peça) amb una mica d'oli de soja posarem les peçes de salmó ja marinades amb la pell panxa abaix, amb contacte amb la paella; encenem el foc i dorem la peça, primer per una banda i desprès per l'altre.

Un cop tenim al salmó al punt de cocció que ens agrada, afegim el liquid de la marinada sobre el peix, veurem que a mida que va agafant temperatura anirà fent espuma, doncs un cop l'espuma cobreixi el peix apaguem.

Emplatem el salmó, posant el filet al mig ho reguem amb la salsa que ha quedat a la cassola i per sobre ho decorem amb el sèsam blanc i negre.

Aquesta marinada la podem fer servir per altres ingredients com pollastre, porc etc .... evidentment a més duressa de la carn més temps de marinat, però en general agafem que com a màxim estigui una hora.

Comentaris

Gemma ha dit…
Ha de quedar un salmo molt gustos, amb aquesta marinada... I com tu dius, es pot fer servir en altres plats. I un pel cru de dins es com es mes bo ;)
Alex Ventura ha dit…
que bò, l'Alba el fa des de fa temps, en diem "salmó a la chuquichuqui" i es la festa quan hi és.
'reveure !
Alex Ventura ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mercè ha dit…
Mar, el salmó teriyaki m'encanta!! :) Deliciós!
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…