CARDIOSAFE - SERVEI INTEGRAL DE CARDIOPROTECCIÓ

SALMÓ TERIYAKI

Segueixo monotemàtica de Japó, com ja us vaig dir he fet un taller de cuina super interessant de cuina asiàtica i l'altre dia us vaig ensenyar com em va sortir el sushi, doncs avui pels amants de peix .. us presento tot un senyor salmó macerat previament amb soja i mirin, és un plat super senzill i queda bonissim, a més cadascú se'l pot deixar al punt de cocció que prefereixi, jo per exemple m'agrada que quedi el centre crú, però tot són gustos; el punt de cocció quedarà com el del filet ... crú, poc fet, fet, molt fet, sucarrimat .... el que es vulgui !!!

Necesitem per quatre persones:
  • 4 Filets de salmó gruixuts d'uns 7 cm. amb escames i sense espines.

  • 4 Cullerades de salsa de soja
  • 4 Cullerades de Mirin, vi dolç d'arrós.

  • 1 Cullerada de Sucre
  • Sèsam blanc

  • Sèsam negre

  • Oli de girasol


Començarem agafant un bol ample on ens hi càpiga desprès el salmó tallat a trossos grossos i farem la barreja del marinat amb la salsa de soja, el mirin i el sucre.

Tallem els filets de salmó, hauriem de fer peçes de 3 cm x 3 cm aprox. treïem amb pinçes les espines que hagin quedat i introduïm el peix en la marinada que hem fet.
Ho deixem a la nevera com a màxim 30 minuts.

Un cop transcorregut el temps de maridatge, agafem un cassola,paella .... i EN FRED (es posa en fred perque el salmó ha estat marinat amb una barreja que porta sucre si els possesim en calent el sucre es cremaria de seguida i no es faria la peça) amb una mica d'oli de soja posarem les peçes de salmó ja marinades amb la pell panxa abaix, amb contacte amb la paella; encenem el foc i dorem la peça, primer per una banda i desprès per l'altre.

Un cop tenim al salmó al punt de cocció que ens agrada, afegim el liquid de la marinada sobre el peix, veurem que a mida que va agafant temperatura anirà fent espuma, doncs un cop l'espuma cobreixi el peix apaguem.

Emplatem el salmó, posant el filet al mig ho reguem amb la salsa que ha quedat a la cassola i per sobre ho decorem amb el sèsam blanc i negre.

Aquesta marinada la podem fer servir per altres ingredients com pollastre, porc etc .... evidentment a més duressa de la carn més temps de marinat, però en general agafem que com a màxim estigui una hora.

4 comentaris:

Gemma ha dit...

Ha de quedar un salmo molt gustos, amb aquesta marinada... I com tu dius, es pot fer servir en altres plats. I un pel cru de dins es com es mes bo ;)

Alex Ventura ha dit...

que bò, l'Alba el fa des de fa temps, en diem "salmó a la chuquichuqui" i es la festa quan hi és.
'reveure !

Alex Ventura ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mercè ha dit...

Mar, el salmó teriyaki m'encanta!! :) Deliciós!
Petons!