Passa al contingut principal

SALMÓ TERIYAKI

Segueixo monotemàtica de Japó, com ja us vaig dir he fet un taller de cuina super interessant de cuina asiàtica i l'altre dia us vaig ensenyar com em va sortir el sushi, doncs avui pels amants de peix .. us presento tot un senyor salmó macerat previament amb soja i mirin, és un plat super senzill i queda bonissim, a més cadascú se'l pot deixar al punt de cocció que prefereixi, jo per exemple m'agrada que quedi el centre crú, però tot són gustos; el punt de cocció quedarà com el del filet ... crú, poc fet, fet, molt fet, sucarrimat .... el que es vulgui !!!

Necesitem per quatre persones:
  • 4 Filets de salmó gruixuts d'uns 7 cm. amb escames i sense espines.

  • 4 Cullerades de salsa de soja
  • 4 Cullerades de Mirin, vi dolç d'arrós.

  • 1 Cullerada de Sucre
  • Sèsam blanc

  • Sèsam negre

  • Oli de girasol


Començarem agafant un bol ample on ens hi càpiga desprès el salmó tallat a trossos grossos i farem la barreja del marinat amb la salsa de soja, el mirin i el sucre.

Tallem els filets de salmó, hauriem de fer peçes de 3 cm x 3 cm aprox. treïem amb pinçes les espines que hagin quedat i introduïm el peix en la marinada que hem fet.
Ho deixem a la nevera com a màxim 30 minuts.

Un cop transcorregut el temps de maridatge, agafem un cassola,paella .... i EN FRED (es posa en fred perque el salmó ha estat marinat amb una barreja que porta sucre si els possesim en calent el sucre es cremaria de seguida i no es faria la peça) amb una mica d'oli de soja posarem les peçes de salmó ja marinades amb la pell panxa abaix, amb contacte amb la paella; encenem el foc i dorem la peça, primer per una banda i desprès per l'altre.

Un cop tenim al salmó al punt de cocció que ens agrada, afegim el liquid de la marinada sobre el peix, veurem que a mida que va agafant temperatura anirà fent espuma, doncs un cop l'espuma cobreixi el peix apaguem.

Emplatem el salmó, posant el filet al mig ho reguem amb la salsa que ha quedat a la cassola i per sobre ho decorem amb el sèsam blanc i negre.

Aquesta marinada la podem fer servir per altres ingredients com pollastre, porc etc .... evidentment a més duressa de la carn més temps de marinat, però en general agafem que com a màxim estigui una hora.

Comentaris

Gemma ha dit…
Ha de quedar un salmo molt gustos, amb aquesta marinada... I com tu dius, es pot fer servir en altres plats. I un pel cru de dins es com es mes bo ;)
Alex Ventura ha dit…
que bò, l'Alba el fa des de fa temps, en diem "salmó a la chuquichuqui" i es la festa quan hi és.
'reveure !
Alex Ventura ha dit…
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mercè ha dit…
Mar, el salmó teriyaki m'encanta!! :) Deliciós!
Petons!

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

Pinxitos de pasta fresca

pinxitos de pasta fresca   Cada cop que tinc convidats a casa em passo una bona estona pensant entrants originals que no hagi fet abans, d'altra banda si som colla també mires l'aspecte de poder tenir-los fets amb anticipació així et pots dedicar al plat més important del dia ... és a dir als teus convidats. Així doncs avui us presento uns pinxitos de pasta fresca molt i molt senzills de fer i que els podem tenir llestos en 15 minuts. Els podeu fer amb la pasta fresca farcida que us faci més gràcia. Ingredients Raviolis de carbassa, raviolis d'espinacs amb formatge fresc i de bolets. Tomàquet deshidratat i conservat en oli Boletes mini de mozzarella Salsa pesto Bastonets per enfilar els ingredients Primer de tot farem un bull a la pasta però la courem molt poc que quedi al dente, d'aquesta manera ens assegurem que quan els enfilem no se'ns trenquin. Agafem un bastonet i anem posant per ordre un trosset de tomàquet sec italià, una boleta de mozz