Ves al contingut principal

SALSES PER LES AMANIDES





Com que al final ja ha arrivat l'estiu/primavera, que tots pensavem que aquest any no ens acompanyaria ... ja ens començen a venir de gust les amanides ben fresquetes de nevera, aquelles que podem fer de bon mati i gaudir del dia a l'aire lliure amb els nostres i quan arrivem dinar fet i fresquet .!!!!!!!!!!!!

D'amanides n'hi ha per donar i per vendre, ja n'hem fet moltes i tothom sap obrir la nevera i el rebost i veure què hi podem posar ... però el que avui us proposo són diferents salses o vinagretes per acompanyar les amanides.

Una mateixa amanida amb salses diferents sembla un plat nou... aixi que us en proposo unes quantes.


Salsa curry
  • 50 ml de maionesa
  • 1 Iogurt natural
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullaradeta de curry ... al gust

Salsa d'anxoves

  • 4 anxoves
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 50 ml vinagre de módena
  • Pebre al gust

Salsa de poma i cacahuets

  • 1/2 poma golden
  • cacahuets al gust
  • 200 ml oli oliva
  • suc de llimona al gust

Salsa de iogurt

  • 1 iogurt grec
  • 250 ml oli oliva
  • sal
  • pebre blanc
  • albhaca
  • estragó
  • menta
  • julivert

Salsa de mostassa

  • 1 cullaradeta de mostassa
  • 1 cullaradeta de mel
  • suc de 1/2 llimona
  • 200 ml oli d'oliva

Oli de comí

  • 200 ml oli d'oliva
  • 2 cullarades vinagre de Módena
  • Llavors de comí
  • sal i pebre

Comentaris

Gemma ha dit…
No sabria pas quina triar... totes m'agraden molt!
Va molt bé variar les salses, així tot i ser amanida, sembla un plat diferent, oi?
Margarida ha dit…
Caram... quin repertori! Jo, com la Gemma, no sabria quina triar.
Ara que ve la calor, sí qeu vénen de gust les amanides, però a casa moltes vegades ens les mengem sense salses, perquè a un no li agrada aquest ingredient, a l'altre, aquell altre... i jo em podria tornar boja si hagués de complaure a tots!
Total, tiro pel dret i tots contents. Ningú se'm queixa.
Una abraçada
Dolorss ha dit…
Així m'agrada, varietat i totes bonisimes!!!!!
Glòria ha dit…
Així, així, que tinguem on escollir a l'hora d'amanir! I ara que ja fa caloreta, venen molt de gust les amanides!
Mercè ha dit…
Renoi quin assortiment!! A mi també em vénen molt de gust les amanides amb la calor... i és que quan fa tanta calor, em marxa la gana. Així que una amanideta és perfecte. ;)
Petons!
santi ha dit…
hey,

thanks for the recipe mom..

^___^
Emma ha dit…
Mar, comparteixo la teva afició i tb tinc el meu blog!!
M'encanten totes les salses...a quina més bona!!
RUBEN ha dit…
Molt bones alternatives al vinagre i oli de tota la vida! Penso provar-les totes!
Una abraçada
Isabel Celma ha dit…
Molt bones totes les salses!! Amb una mica d'imaginació se'n pot fer una de nova cada dia.
vincent ha dit…
Hola,

Su blog ha captado nuestra atención por la calidad de sus recetas.

Agradeceríamos que lo registre en Ptitchef.com para poder indexarlo.

Ptitchef es un directorio que referencia los mejores sitios web de
cocina. Cientos de blogs ya se han inscrito y disfrutan de Ptitchef
para darse a conocer.

Para suscribirse a Ptitchef vaya a
http://es.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form o en
http://es.petitchef.com y haga clic en "Anade tu blog " en la barra la
parte superior.

Atentamente,

Vincent

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…