Passa al contingut principal

SALSES PER LES AMANIDES





Com que al final ja ha arrivat l'estiu/primavera, que tots pensavem que aquest any no ens acompanyaria ... ja ens començen a venir de gust les amanides ben fresquetes de nevera, aquelles que podem fer de bon mati i gaudir del dia a l'aire lliure amb els nostres i quan arrivem dinar fet i fresquet .!!!!!!!!!!!!

D'amanides n'hi ha per donar i per vendre, ja n'hem fet moltes i tothom sap obrir la nevera i el rebost i veure què hi podem posar ... però el que avui us proposo són diferents salses o vinagretes per acompanyar les amanides.

Una mateixa amanida amb salses diferents sembla un plat nou... aixi que us en proposo unes quantes.


Salsa curry
  • 50 ml de maionesa
  • 1 Iogurt natural
  • 1 ceba tendra
  • 1 cullaradeta de curry ... al gust

Salsa d'anxoves

  • 4 anxoves
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 50 ml vinagre de módena
  • Pebre al gust

Salsa de poma i cacahuets

  • 1/2 poma golden
  • cacahuets al gust
  • 200 ml oli oliva
  • suc de llimona al gust

Salsa de iogurt

  • 1 iogurt grec
  • 250 ml oli oliva
  • sal
  • pebre blanc
  • albhaca
  • estragó
  • menta
  • julivert

Salsa de mostassa

  • 1 cullaradeta de mostassa
  • 1 cullaradeta de mel
  • suc de 1/2 llimona
  • 200 ml oli d'oliva

Oli de comí

  • 200 ml oli d'oliva
  • 2 cullarades vinagre de Módena
  • Llavors de comí
  • sal i pebre

Comentaris

Gemma ha dit…
No sabria pas quina triar... totes m'agraden molt!
Va molt bé variar les salses, així tot i ser amanida, sembla un plat diferent, oi?
Margarida ha dit…
Caram... quin repertori! Jo, com la Gemma, no sabria quina triar.
Ara que ve la calor, sí qeu vénen de gust les amanides, però a casa moltes vegades ens les mengem sense salses, perquè a un no li agrada aquest ingredient, a l'altre, aquell altre... i jo em podria tornar boja si hagués de complaure a tots!
Total, tiro pel dret i tots contents. Ningú se'm queixa.
Una abraçada
dolorss ha dit…
Així m'agrada, varietat i totes bonisimes!!!!!
Glòria ha dit…
Així, així, que tinguem on escollir a l'hora d'amanir! I ara que ja fa caloreta, venen molt de gust les amanides!
Mercè ha dit…
Renoi quin assortiment!! A mi també em vénen molt de gust les amanides amb la calor... i és que quan fa tanta calor, em marxa la gana. Així que una amanideta és perfecte. ;)
Petons!
santi ha dit…
hey,

thanks for the recipe mom..

^___^
Emma's Bakery ha dit…
Mar, comparteixo la teva afició i tb tinc el meu blog!!
M'encanten totes les salses...a quina més bona!!
RUBEN ha dit…
Molt bones alternatives al vinagre i oli de tota la vida! Penso provar-les totes!
Una abraçada
Unknown ha dit…
Molt bones totes les salses!! Amb una mica d'imaginació se'n pot fer una de nova cada dia.

Entrades populars d'aquest blog

PIZZA CARLA

A casa ens agrada molt fer-nos les pizzes, començant per la masa i afegint els ingredients que cadascú prefereix. En el cas de la Carla també li feia la pizza nostre amb les cosetes que a ella li agraden, però arribat un punt ja no mastegava massa bé i li acabava donant nomès la part superior de la pizza sense la base, així que l'altre dia vaig pensar fer.li la pizza però en comptes de la base nostre, fent servir de base una llesca de pa bimbo sense crosta bén primeta, us explico com. El resultat fantàstic perque al ser més tovet es va menjar tota la pizza sense deixar res de res. Ingredients: 1 llesca de pa Bimbo sense crosta (no tinc comissió pot ser Panrico o de la fleca mateix) 1 tomàquet vermell 10 xampinyons petits Formatge semi Garcia Vaquero (idem que amb el pa de motlle no tinc comissió) Formatge rallat mozzarella Orenga Pernil dolç Vaig agafà el corró d'estirar les mases i vaig aplanar la llesca del pa de motlle fins quedar molt fineta, a sobre vaig rallar un tomaque

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim. És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo. Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes. La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa. Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa .... Necessitarem: - 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg - 1 pot salsa de carn Bovril - Llard - Mostassa Maille Dijone - Compota Poma - Sal

BOLETS DE TARDOR AMB CANSALADA FRESCA

Rossinyols Aquesta tardor encara no havíem menjar bolets i divendres quan vam anar al mercat setmanal de Platja D'Aro vaig comprar aquests rovellons i rossinyols que em cridaven des de la parada.   Aquest cop per donal-s'hi una mica més de vida els vaig fer amb cansalada fresca per donar una mica més de gust al conjunt, perquè a títol personal, els bolets són una mica insulsos i sinó els hi afegim en la cocció algun ingredient que potencii el seu sabor doncs queden una mica tristos al plat.    Rovellons  Així doncs us explico com el vam fer: Ingredients Rossinyols i Rovellons All i julivert Oli oliva Sal i pebre blanc Cansalada de Duroc fresca (opcional ous frescos) Primer de tot netegem bé els bolets, els hi trèiem tota resta de terra i restes de vegetació, els trossegem i els posem amb una mica d'oli en una paella amb oli i pebre a foc mig i tapem, ara els bolets deixaran anar tota l'aigua que porten; anem remenant i quan ja veiem qu