Ves al contingut principal

Anem al Cine: JULIE & JULIA

Sempre parlem de receptes de cuina i de tant en tant algún llibre, però avui us comento la pel.licula que vaig veure ahir: Julie & Julia, mira tothom que tingui un blog en general i en particular de cuina l'hauria de veure és simplement genial !!! Divertida, simpàtica, distreta en definitiva sabeu d'aquelles pel.licules que quan acaba dius ..... la vida és genial !!! i que et deixen com un benestar intern total, doncs és el cas que ens ocupa.

La pel.licula està protagonitzada per Meryl Streep que encarna a Julia Child, una nord americana casada amb un cónsul que el van movent constantment de desti pel món, en un determinat moment de la vida el destinen a París i és allà on Julia Child descobreix l'art culinari francès i se li obren tots els sentits sensorials, pren classes al Cordon Blue i va desenvolupant la seva carrera gastronómica fins culminar amb un llibre ( que existeix) titulat " Mastering the Art of French Cooking", pensat en apropar la cuina francesa als americans, consta el llibre de 524 receptes.

Per una altre banda trobem a Amy Adams que encarna a una noia nord americana que es diu Julie Powell aprop de la trentena i amb un futur incert a nivell personal i professional, no acaba de trobar el seu lloc al món, él que si sap es que l'única cosa que li anima el dia és arribar a casa i posar-se el davantal ... us sona? .. doncs bé comença a escriure, a iniciativa del seu marit, un blog de cuina .. però li falta una temàtica central sobre el qual pivotar el blog, i decideix agafar el llibre de la Julia Child i fer les 524 receptes del llibre en 365 dies.
La pel.licula explica les dues vides en paral.lel de les protagonistes una a Europa i l'altra als Estats Units, com Julia des de Paris va aconseguint tirar endavant la idea del llibre i com anys desprès la jove Julie el fa servir per donar sentit a la seva vida.

La pel.licula està farcida de bons moments, entranyables i divertits, de receptes de cuina ben bones i també de fracassos culinaris, anecdotes de la creació i manteniment d'un blog que els tenim molt presents ... en definitiva si teniu ocasió escapeu-vos a veure-la ja que uneix els dos móns on hi sóm ficats nosaltres: PASSIÓ PER LA CUINA + BLOGESFERA

Comentaris

Marta ha dit…
Vull anar al cinema a veure aquesta peli! diuen que esta molt be! gràcies per la recomenació!
ANNAFS ha dit…
Ja veig que és un peli molt adequada pels que ens agrada aquest món. A veure si puc veure-la aviat.Que aquí no és com a la gran ciutat, que anar al cinema es tota una excursió.Al Berguedà només hi ha un cinema i fan poques pelis, sinó hem d' anar a Manresa.
ptns.
Josepb. ha dit…
Mar; -Sèsam&Comí- Bé sembla que tot plegat casa no? Serà qüestió d'anar a veure-la. Fins la propera. Josepb.
Mercè ha dit…
Mar, oi que és divertida? A mi també em va encantar, i a més a més, pels que tenim bloc encara fa més gràcia! :)
Petons!
Dolorss ha dit…
Vaige, que la meitat de peli és totalment una imatge de la nostra "vida" de blogaires.
Cal anar-hi. Gràcies.
Petons .
La cuina vermella ha dit…
La volem anar a veure molt i molt aviat, quines ganes. Gràcies per fer-ne esment. Molts petons.
MAR ha dit…
Doncs si companys ja veig que menys la MErcè ... que clar alguna avantatge ha de tenir viure als EEUU ella deu fer mesos que l'ha vist ... ningú hi ha anat de veritat aneu-hi que pasareu una bona estona és super mona la peli a part que ens hi podem identificar perfectament.

apali petonets

Entrades populars d'aquest blog

FILET DE VEDELLA/BOU AMB CEBETES I COMPOTA POMA

Avui us proposo un filet fet al forn, la peça es cuina sencera i queda francament boníssim.
És molt senzill de fer, i entre la tendresa de la pròpia peça i la maceració que se li fa una estona abans queda deliciós, a casa quan som colla el fem sovint perquè porta molt poca feina i el resultat és francament molt bo.
Personalment m'agrada més el filet de bou, però el podeu fer de vedella, el que si és important que us facin la peça sencera i ben neta de greix i vetes.

La carn queda molt gustosa perquè es cou en els seus propis sucs i amb la maceració que li fem amb concentrat de carn de vaca i mostassa.
Es pot acompanyar amb una de compota de poma i de cebes mini glacejades, però teniu infinitat d'alternatives possibles com mostasses, salses de fruits vermells, patates fetes al forn amb herbes aromàtiques, espàrrecs verds a la brasa ....
Necessitarem:

- 1 Filet de Bou o Vedella de més o menys 1 kg
- 1 pot salsa de carn Bovril
- Llard
- Mostassa Maille Dijone
- Compota Poma
- Sal Pebre

Pe…

BUNYOLS DE BACALLÀ

Avui uns bunyols de bacallà han estat els incitadors de que em posi de nou al davant de l'ordinador per explicar-vos els meus experiments culinaris, com tants cops havia fet en el passat; espero que sigui el principi d'un bon ritme tan davant dels fogons com davant de la pantalla. Els bunyols de bacallà sempre m'han agradat, però mai els havia fet a casa, la veritat es que és un plat super agraït, fácil de fer i amb uns ingredients que els trobem sense cap tipus de problema. Són un entrant boníssim i que fa festa.
Ingredients: 250 gr de bacallà desalat 2 grans d'all Julivert fresc 100 gr de farina 1 ou 1 culleradeta de llevat 150 ml d'aigua Primer de tot triturem els alls amb el julivert, fem una picada. Esmicolem el bacallà el més petit posible, el barrejem amb la picada d'all i julivert, la farina, l'ou, el llevat i l'aigua; remenem fins que ens quedi una masa sense gromolls. Un cop tenim la masa feta, agafem una fregidora i sinó en tenim, un cassó amb força oli …

FIDEUA SIPIA I GAMBES

Aquest diumenge vaig fer una fideuà no n'havia fet mai cap, paelles, arrossos diversos si i de tots colors però fideuà mai i la veritat es que va quedar bonissima, modèstia a part. Una avantatge que li vaig trobar és que és més ràpida de fer, més senzilla i a més no es tant pesada de digerir com pot ser una paella. Així doncs poca cosa més a explicar tant sols els de sempre i en aquest cas més encara, els ingredients si podeu, han de ser de primera qualitat el peix fresc i el fumet fet a casa amb un bon peix de roca.

Ingredients per 2 persones:
600 cc fumet de peix200 gr de fideus num 11 ceba3 tomàquets de pera3 grans d'all3 ametlles3 avellanes100 cc oli oliva200 gr sipis tallada 15 gambes (caps i cues separats) Piquem un gra d'all i el fregim suaument, sense que es cremi; afegirem els fideus i els enrossim. En una paella o cassola a part que pugui anar al forn fregim els caps de les gambes amb oli d'oliva, els retirem i en el mateix oli fem un sofregit amb la ceba, e…